STRUČNJAK O PLENKOVIĆU I MILANOVIĆU: / 'Postali su puki zabavljači...; Vremena su preteška da bi se građani bavili takvom vrstom zabave'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

'Imamo koronakrizu koja ima svoje gospodarske posljedice.

20.11.2020.
17:55
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
VOYO logo

Govoreći o odnosu premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, komunikacijski stručnjak Krešimir Macan kazao je kako građani uvijek gledaju ima li nešto za njih u cijeloj priči te da su u ovom slučaju shvatili da za njih, osim pukih pošalica, nema ništa.

"Oni su se pretvorili u dva zabavljača sa svojim pošalicama. Za građane osim neke puke zabave tu nema ništa", rekao je Macan gostujući na televiziji N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ PONOVNO PO PLENKOVIĆU: /

'To je tvrda kohabitacija. Ako te netko proglasi teroristom, ne možeš prema njemu biti pupoljak'

Image
MILANOVIĆ PONOVNO PO PLENKOVIĆU: /

'To je tvrda kohabitacija. Ako te netko proglasi teroristom, ne možeš prema njemu biti pupoljak'

'Obećanje o tvrdoj kohabitaciji zaista se pokazuje'

Nažalost, dodao je Macan, ova vremena su preteška da bi se građani bavili takvom vrstom zabave.

"Imamo koronakrizu koja ima svoje gospodarske posljedice. A ovdje se sve svelo na sukob dva ega, dvoje kolega koji su godinama surađivali. Obećanje o tvrdoj kohabitaciji se zaista pokazuje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan smatra kako je dobro što su usuglasili datume sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost te da će se vidjeti koji će biti rezultat tih razgovora.

"Malo je točaka gdje se moraju sjesti i dogovarati. Oko ovih ključnih stvari poput modernizacije vojske, bilo bi dobro da se predsjednik uključi sa svojim stručnjacima. Zaboravili smo oko čega je krenula priča, trakavica traje predugo", kazao je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne možete očekivati da policija intervenira u Koloni sjećanja'

Što se tiče epidemioloških mjera Nacionalnog stožera, Macan smatra da ih se pridržava manjina građana. Stoga su, kaže, u Stožeru shvatili da je bolje pustiti da protokol u Koloni sjećanja u Vukovaru ide, nego da se zabrani.

"Onda bi se išlo u Kolonu baš zato što se zabranilo. To je vrlo specifična kolona u kojoj možete propisati okvire, ali zadnje što možete očekivati je da policija intervenira i tjera nekog da nosi masku. To je jednostavno takav dan", kazao je Macan za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O radu lokalnih stožera kazao je kako odgovornost dijelom leži i na njima te kako oni trebaju reagirati i tražiti strože mjere. Macan je prokomentirao i oporbene interpelacije u Saboru.

"Opozicija ima priliku, ako bude radila na temama koje se tiču izravno građane. Ovako, Sabor se doživljava kao nebitna govornica. Bilo bi korisnije da se uspostavi taj neki dijalog", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo