Zaštita od nesreća / Stručnjaci otkrivaju: Postoji najsigurnije mjesto za prijevoz djece - Tu se montira autosjedalica

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

To je mjesto odmaknuto od prometa, ako se vozi cestama s jednim trakom, odnosno okrenuto je nogostupu pa je i mnogo sigurniji izlazak djece

29.9.2019.
11:10
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Postoje razni scenariji prometnih nesreća i po njima bi vjerojatno bilo nemoguće odredit najbolje mjesto za prijevoz djeteta u automobilu. Bočni sudari, frontalni sudari, naleti na vozilo straga, nesreće pri otvaranju vrata..svaki od tih primjera rezultira i različitim zonama udara.

No, postoje i statistički podaci kojima se bavi stručnjak iz njemačke organizacije Dekra. Markus Egelhaaf objašvnjava da je upravo stražnje sjedalo iza suvozča najbolje za  prijevoz djece, prenosi revijahak.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je mjesto odmaknuto od prometa, ako se vozi cestama s jednim trakom, odnosno okrenuto je nogostupu pa je i mnogo sigurniji izlazak djece, odnosno za roditelje je mnogo sigurnije vezanje djece u vozilima.

Stručnjaci iz Dekre naglašavaju važnost ispravnog vezanja djece u sjedalicama ili na boosterima jer to je jedini način zaštite od najmanjih incidenata poput agresivnog kočenja u slučaju nužde do ozbiljnijih prometnih nezgoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo