neizdrživi kraj kolovoza / Strpljenja, još ovaj vikend treba izdržati paklenu vrućinu: Pripremite se i na gužve, čekaju vas zastoji i kolone

Image
Foto: Boris Scitar/Zvonimir Barisin/Grgo Jelavic/Pixsell

Nesnosne, ekstremne vrućine obilježile su kraj kolovoza. Mnogi ih jako teško podnose, no one će potrajati još samo ovaj vikend. O ponedjeljka stiže prava izražena promjena s kišom, pljuskovima i grmljavinom...

26.8.2023.
9:45
Boris Scitar/Zvonimir Barisin/Grgo Jelavic/Pixsell
VOYO logo

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće s najvišom dnevnom temperaturom između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu. Opasnost o toplinskog vala danas je velika na području Zagreba, Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika.

RTL-ov prognostičar Dorian Ribarić kazao je da će već od jutra posvuda vruće, nerijetko prilično sparno, a duž obale vrlo vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nešto malo oblaka se može razviti uglavnom oko Banovine ili prema istoku. Još malo toplije i neugodnije uz temperaturu između 36 i lokalno moguće čak 38 °C.Na istoku sunce i izražena vrućina, često uz 37-38 °C, no postoji mala šansa za razvoj oblaka oko zapadnoslavonskog gorja, nakratko i kakav pljusak, koji ako se dogodi, može biti izraženiji", istaknuo je Ribarić.

U ponedjeljak, ističe Ribarič, stiže prava izražena promjena s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na zapadu, a od utorka i istoku zemlje. Pritom može biti i olujnog nevremena, manje izglednog od srijede kada će i kiša biti znatno rjeđa pojava. Bit će osjetno svježije s maksimalcima od utorka tek oko 24-25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK: Pojačan promet, mogući povremeni zastoji

Promet je pojačan na autocestama i cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, na većini cesta u priobalju, Jadranskoj magistrali, u trajektnim lukama te pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, no u većem dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju.

Na pojedinim dionicama autocesta, posebice u zonama odmorišta, tunela i naplata mogući su povremeni zastoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolone su moguće i na autocesti A1 pred naplatom Lučko te između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u oba smjera, navodi .

Image
PRAVILA, ODGOVORNOST /

Je li ovo ljeto groznih turista? Promijenit će ih alati sramoćenja ili su samo preteča kolonizatora

Image
PRAVILA, ODGOVORNOST /

Je li ovo ljeto groznih turista? Promijenit će ih alati sramoćenja ili su samo preteča kolonizatora

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići - pojačan je promet u smjeru mora, usporeno, povremeno u kolonu, vozi se između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina;pred naplatom Lučko u smjeru mora kolona je oko 1 km; usporeno se vozi u zonama odmorišta, tunela i naplata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski ipsilon - pojačan je promet između naplata Umag i Buje u oba smjera

Jadranska magistrala (DC8) - kolona je kod graničnog prijelaza Karasovići u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Maljevac, Aržano, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Županja, Bajakovo, Tovarnik, Karasovići i Vitaljina. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pogledajte video: Tartufe i vino, magnete ili razglednice. Po čemu turisti najviše žele pamtiti Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo