STROJOVOĐA PRISEBNOM REAKCIJOM SPRIJEČIO NESREĆU: / Kod Ivanić Grada je čuo čudne zvukove. Izašao je iz lokomotive i vidio puknuti kotač...

Image
Foto: Agencija za istraživanje nesreća

Iz Agencije za istraživanje nesreća ističu kako je strojovođa time spriječio eventualno iskakanje vlaka iz tračnica te napominju kako nije bilo ozlijeđenih, niti materijalne štete

29.10.2019.
15:10
Agencija za istraživanje nesreća
VOYO logo

Agencija za istraživanje nesreća objavila je kako je na lokomotivi teretnog vlaka Hrvatskih željeznica pukao kotač. Nezgoda se dogodila 19. listopada nedaleko od kolodvora Prečec u blizini Ivanić Grada.

U izvješću očevida piše kako je strojovođa čuo neobične zvukove te zaustavio vlak koji je vozio na pruzi Dugo Selo-Novska i otišao pogledati postroj, kada je uočio slomljeni kotač. Iz Agencije ističu kako je time spriječio eventualno iskakanje vlaka iz tračnica te napominju kako nije bilo ozlijeđenih, niti materijalne štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što se prikupe svi relevantni podaci u svezi loma kotača i napravi analiza svih prikupljenih podataka, utvrdit će se da li je bilo propusta u svezi sigurnosti željezničkog sustava. Nakon toga će se odlučiti o pokretanju/nepokretanju sigurnosne istrage predmetnog željezničkog incidenta", navodi se u izvješću Agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo