NASTAVAK PREPUCAVANJA: / Strenja Linić odgovorila na Frljićeve prozivke

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Reakciju Olivera Frljića i Marina Blaževića na moj legitiman zahtjev za objašnjenjem zašto je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl.

17.2.2016.
21:18
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Podsjetimo, tijekom današnje burne rasprave u Hrvatskom saboru zastupnici Domoljubne koalicije i Mosta iskoristili su negativni nalaz Ureda za državnu reviziju o poslovanju riječkog HNK-a iz 2013. godine za obračun s Oliverom Frljićem. Pritom je Ines Strenja Linić, Riječanka iz Mosta, kazala da će zatražiti saslušanje Frljića pred saborskim Odborom za obrazovanje, znanost i kulturu kako bi se vidjelo postoji li napredak u izvršavanju preporuka revizora.

Image
HDZ NAPADA /

'Želi vratiti Jugoslaviju, a za Hrvate kaže da smo izmišljena nacija!'

Image
HDZ NAPADA /

'Želi vratiti Jugoslaviju, a za Hrvate kaže da smo izmišljena nacija!'

Godinama upozoravali na nepravilnosti u HNK

Nakon što je vladajućima u Saboru, a napose Strenji Linić Frljić odgovorio prilično oštrim priopćenjem, oglasila se i zastupnica Mosta. Donosimo njezino priopćenje u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oporba je godinama bez uspjeha upozoravala Kazališno vijeće, Grad Rijeku i gradonačelnika Obersnela na brojne nepravilnosti u radu. Čak se i nužna zakonska obveza o usvajanju godišnjeg programskog i financijskog izvješća od strane Osnivača (u ovom slučaju Grada Rijeke) nije poštovala. Moja je jedina namjera bila ukazati Hrvatskom Saboru i saborskome Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu, na nužnost provjere trenutnog stanja u HNK-u Ivana pl. Zajca kako bi se jasno pratilo postoji li napredak u izvršavanju preporuka revizora, što najbolje može trenutni intendant.

Žaloste je Frljićevi pokušaji diskreditacije

Iznimno me žalosti činjenica da je u javnoj komunikaciji u Hrvatskoj još uvijek najuvjerljiviji argument ad hominem, kojim se na potpuno neosnovan način pokušava diskreditirati neku javnu osobu. Upravo su to pokušali Frljić i Blažević optužujući me za dvosobni stan koji sam iznajmljivala kazalištu i na koji sam uredno platila porez. Kao saborska zastupnica i Riječanka, smatram da je nužno da se u javnom djelovanju uvijek zalažem za svoj grad i potičem njegov gospodarski, politički i kulturni boljitak", stoji u priopćenju Ines Strenje Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo