ZASTUPNICA MOSTA ZA RTL / Strenja Linić o napadu na liječnika: 'Situacija je alarmantna, vrijeme je da ovakvim stvarima stanemo na kraj'

U zadarskoj Općoj bolnici, napadnut je liječnik koji je zadobio teške tjelesne povrede te je hitno operiran

14.7.2016.
18:55
VOYO logo

U zadarskoj Općoj bolnici, napadnut je liječnik koji je zadobio teške tjelesne povrede te je hitno operiran. Ima teške ozljede glave. Dogodilo se to u ponedjeljak navečer kada je  javnosti nepoznata osoba izudarala poznatog zadarskog neonatologa s kojim - prema liječničkim izvorima - nikada prije nije bila u kontaktu.

U Hrvatskoj liječničkoj komori smatraju da se napad mogao spriječiti da je u bolnici postojao kontroliran nadzor posjetitelja i primjerena zaštita zaposlenika. Zato traže izmjenu Kaznenog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ovom incidentu i općenito o stanju u zdravstvu razgovarali smo u RTL-u Danas s Ines Strenjom Linić, Mostovom saborskom zastupnicom, ali i liječnicom.

Niste danas na društvenim mrežama krili koliko Vas je pogodio ovaj napad na kolegu. Što je po Vašem mišljenju uzrok ovakvih nemilih događaja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da su svi mediji o tome izvijestili jer ono što se dogodilo u Zadru je samo jedan od nizu napada na zdravstveno osoblje već neko vrijeme. Odraz onoga kako se i naše društvo počelo ponašati prema liječnicima, a to je - liječnici trebaju raditi, dati sve od sebe, biti požrtvovni, da daju tisuće i tisuće prekovremenih sati i oni su tu da rade. Vrijeme je da shvatimo i prošla administracija za vrijeme bivšeg premijera Milanovića nije ništa učinila na upozorenja da je situacija alarmantna, već su liječnici okarakterizirani kao problem. Vrijeme je da se tome stane na kraj".

Vaš kolega, ministar Nakić ograničio je izdavanje c1 uputnica i najavio povećanje cijene police dopunskog osiguranja. Jesu li takvi potezi nužni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su neke odluke ministra Nakića opravdane. Jedini način da riješimo naš zdravstveni sustav je da se unutar sebe presložimo".

Bili ste u vlasti s HDZ-om, sada ponovno izlazite na izbore. Prije su iz Mosta govorili da Karamarko i Milanović ne mogu biti premijeri - sada se spominje da HDZ i SDP ne mogu imati premijera. Možete li to pojasniti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most će dati svog kandidata za premijera. Most će postići bolji rezultat nego na zadnjim izborima i Most će biti taj koji će odlučivati na koji način će izgledati buduća vlast".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo