STRENJA LINIĆ: / 'Imam geler u glavi, ali ako treba odreći ću se dopunskog na teret države'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić reagirala je na navode o neplaćanju dopunskog osiguranja koje su danas prenijeli svi mediji.

8.4.2016.
17:49
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

"Izjava o tome kako sam oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja je nepotpuna jer je iz nje izostavljeno da sam plaćanja oslobođena kao hrvatski branitelj temeljem članka 11. Zakona o hrvatskim braniteljima i članka 14. a. Zakona o dopunskom osiguranju i to zbog ozljeda ili bolesti nastale u Domovinskom ratu."

Image
STRENJA LINIĆ: /

'Morali smo povećati cijenu dopunskog zdravstvenog osiguranja... Plaćam li ga? Ne, ja sam oslobođena'

Image
STRENJA LINIĆ: /

'Morali smo povećati cijenu dopunskog zdravstvenog osiguranja... Plaćam li ga? Ne, ja sam oslobođena'

"Socijalno ugrožene treba osloboditi plaćanja"

"Želim naglasiti da sam u ratu kao branitelj provela 1629 dana na prvoj crti kao liječnik u Gospiću te da sam pritom u tri navrata nastradala i to ne samo od gelera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svejedno, ako je to potrebno, ja ću se odreći besplatnog dopunskog osiguranja te potaknuti preispitivanje potrebe podizanja imovinskog cenzusa kako bi se što više građana koji su socijalno ugroženi oslobodilo plaćanja.

Također, smatram da osim socijalnih kategorija pojedine skupine bolesnika svakako i dalje trebaju biti oslobođene plaćanja" poručila je saborska zastupnica Ines Strenja Linić u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom izvlačenja ranjenika iz Medačkog džepa 1993., naše vozilo naletjelo je na minu, a ponovno sam nastradala u Ličkom Osiku. Posljedice svega toga osjećam i danas. U glavi imam geler od šest milimetara. Ja sam 60-postotni hrvatski ratni vojni invalid", kazala je ranije danas za tportal Strenja Linić.

"Ne sjećam se da sam to rekla, mogla sam tražiti PTSP"

Budući da joj je plaća 15.896 kuna, mnogi smatraju da država ne bi trebala pokrivati njenu policu koja košta 70 kuna, a koja uskoro će narasti na 89 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem invalidnosti Strenja linić je dobila stan u Rijeci 1995. koji je iznajmljivala HNK-u, otkrio je nedavno kazališni redatelj Oliver Frljić.

Prije nekoliko mjeseci za Jutarnji list je pak rekla da je u Medačkom džepu imala sreće i da je samo zadobila ogrebotine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sjećam se što sam tada rekla, ali mogla sam tražiti i PTSP nakon svega što sam prošla, ali nisam", kazala je Strenja Linić. Upitana misli li da je moralno da joj s njenom plaćom građani plaćaju dopunsko, kazala je da da je spreman odreći se toga jer smatra da "na to pravo mogu imati samo teški bolesnici, invalidi i oni s niskim primanjima", kazala je za tportal i pozvala druge u istoj situaciji da se odreknu te povlastice.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo