na prvoj liniji bojišta /

Streljana u Zadru opasna po život? Bijes građana samo raste, a klub i dalje radi

'Živimo kao na prvoj liniji bojišta', tvrde stanari jednog zadarskog kvarta uz streljanu otvorenog tipa. Hici završavaju u fasadama kuća, buka je nepodnošljiva, a mnogi se boje izaći na ulicu

11.10.2017.
18:49
VOYO logo

I tako fijuču metci već godinama. Gospođa Snježana i njezini susjedi iz zadarskih Mocira kažu da žive kao na prvoj liniji bojišta. Jer streljana im je usred naselja.

"Taj jedan metak je probio prozor, grilje i ušao je u sobu. Utvrdilo se da je to 9 milimetara kalibar i sva sreća nikoga nije bilo gore", rekla je Snježana Maksimović, Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je turizam, svi bježu, svi uši zatvaraju, prozori se tresu", rekao Nedjeljko Lukin, Zadar.

"To su djeca trenirala i neka oni rade svoje i dalje nek se dica okupljaju, sve neka bude, ali neka ne bude ovih pištolja, neka ne bude pušaka, neka stanu više", rekao je Ivica Čvrljak, Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I stali su. U Streljačkom klubu priznaju, više se ne žele inatiti. Bijes građana samo je rastao.

"Trenutno smo u statusu mirovanja, znači, poslije onih tužbi i pritužbi većeg broja građana iz ovog tu kvarta", rekao je Davor Zupčić, tajnik Streljačkog kluba Zadar.

Ali od pucanja iz malih kalibara, ne odustaju. 

U streljani izgrađenoj prije 32 godine pucati se nije moglo krupnijim streljivom od kalibra 22. Ali streljana u vlasništvu grada Zadra naknadno je dobila dozvolu i za veće kalibre, pa su na njoj redovite vježbe gađanja sve do prije dva tjedna imali i zadarski policajci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Načelnik PU zadarske donio je zapovijed da se to gađanje prekine i da nađemo adekvatnije mjesto uvažavajući prvenstveno osjećaje sigurnosti građana i njihove donekle opravdane primjedbe na buku", rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Zadarska će policija morati obnoviti svoju staru streljanu, a u sportskoj streljani na Mocirama veliki će se kalibri vratiti tek nakon stavljanja krova i zvučne izolacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo