STRANAČKI VETERAN ISMIJAO HDZ I NUDI OSTAVKU: / 'Zamijenite me nekim s više svježine, entuzijazma i poleta. Ovo me iscrpilo'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

'Predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a u 2018. godini zasjedalo je čak tri puta, od toga jednom u elektroničkom formatu, a 2019.

11.10.2019.
10:00
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov veteran i jedan od utemeljitelja stranke, Drago Krpina, zatražio je razrješenje s dužnosti zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman'. Iako je žestoki kritičar aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića i sadašnjeg vodstva stranke, Krpina je svoj zahtjev za razrješenjem s dužnosti zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a obrazložio lošom organizacijom rada tog stranačkog tijela.

Njegova je zamolba vrlo ironično i cinično intonirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov POLITIČKI VETERAN OTKRIO KAKO JE TUĐMAN STRASTVENO BRANIO TITA: ‘Predsjednik je pobjesnio, tanjuri su skakali po stolu, vikao je…’

Image

HDZ-ov POLITIČKI VETERAN OTKRIO KAKO JE TUĐMAN STRASTVENO BRANIO TITA: 'Predsjednik je pobjesnio, tanjuri su skakali po stolu, vikao je...'

Image

HDZ-ov POLITIČKI VETERAN OTKRIO KAKO JE TUĐMAN STRASTVENO BRANIO TITA: 'Predsjednik je pobjesnio, tanjuri su skakali po stolu, vikao je...'

Iscrpila ga tri sastanka u godini

"Intenzivno djelovanje, mnogobrojne opsežne i temeljite rasprave o najznačajnijim unutarstranačkim i općepolitičkim pitanjima, brojne prevažne odluke i inicijative koje je Zajednica u protekle dvije godine uputila prema stranačkim tijelima (od kojih su mnoge od stranačkog vrha i Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, ozbiljno razmotrene i prihvaćene), ozbiljno su me iscrpili. Zahtjevna dinamika rada tijela Zajednice očituje se, primjerice, u zasjedanju Predsjedništva Zajednice. Tako je Predsjedništvo u 2018. godini zasjedalo čak tri puta, od toga jednom u elektroničkom formatu, a 2019., molim lijepo, čak dva puta, od toga jednom (prije nekoliko dana) u elektroničkom formatu", napisao je Krpina, kako prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je dodao da "u navedeni zgusnut i naporan kalendar u protekle dvije godine treba pridodati i jedan sastanak Nacionalnog odbora Zajednice u trajanju od pola sata, možda čak i koju minutu dulje" te jednu Izvještajnu konvenciju, "također u istom trajanju".

Oštar kritičar Plenkovićeve politike

Krpina je dugo bio politički neaktivan i izvan stranačkog života, ali prije nekoliko godina reaktivirao se upravo kroz Zajednicu utemeljitelja HDZ-a postavši vrlo oštar kritičar Plenkovića i njegove politike, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je, primjerice, nakon izbora za Europski parlament u svibnju, na kojima ja HDZ osvojio rekordno mali broj glasova u odnosu na ranije, Krpina uputio javno pismo ustvrdivši da nije uspio Plenkovićev "bahati i nasilni pokušaj promjene svjetonazorskog i ideološkog identiteta HDZ-a".

A Krpinin zahtjev za razrješenjem s dužnosti zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a, predsjednik tog tijela Mario Kapulica nije htio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-OV VETERAN OPLEO PO PLENKOVIĆU ZBOG ISTANBULSKE: ‘Ignorirate hrvatske biskupe i trošite energiju na budalaštine’

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo