zavladala i panika / Zaposlenici Ministarstva okoliša u strahu zbog e-maila: evo o čemu se radi

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Napisala ga je i poslala glavna tajnica, jedna od najbližih suradnica ministra Slavena Dobrovića

6.4.2017.
8:43
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Prava panika zavladala je krajem prošlog tjedna među djelatnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike nakon što su putem elektronske pošte dobili službeni mail u kojem ih se traži da Glavnom tajništvu dostave svoje životopise, piše Jutarnji list.

“Poštovani, potrebno je da najkasnije do kraja idućeg tjedna Glavnom tajništvu dostavite svoje najnovije životopise u svrhu prikupljanja i objedinjavanja podataka potrebnih za predstojeću izradu Pravilnika o unutarnjem redu Ministarstva”, stajalo je u mailu poslanom s adrese Glavnog tajništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisala ga je i poslala glavna tajnica, jedna od najbližih suradnica ministra Slavena Dobrovića. Ovu informaciju Jutarnjem listu je potvrdio i sindikalni povjerenik Ministarstva zaštite okoliša Damir Rumenjak koji je od Glavnog tajništva zatražio i službeno pojašnjenje neobičnog zahtjeva.

“Da, svi su zaposlenici 31. ožujka primili taj mail. Kako nam službeno pojašnjenje iz maila baš nije bilo jasno, zatražili smo dodatno pojašnjenje, a poslije i mišljenje Sindikata državnih i javnih službenika. Izrada Pravilnika, naime, ni na koji način nije povezana sa životopisima zaposlenih, a svi podaci o zaposlenicima ionako postoje u dosjeima institucije”, izjavio je Rumenjak. Glavna tajnica Vraneković je naknadno pisanim putem odgovorila kako radnici nemaju nikakav razlog za brigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoji mogućnost da su neki od službenika naknadno stekli znanja i vještine, educirali se, stekli viši stupanj obrazovanja i tome slično, a da je to moguće propušteno evidentirati. Nadalje, postoji mogućnost da se osobni status službenika izmijenio, ali da, kao i prethodno, o tome ne postoje podaci u dosjeima”, umirivala je glavna tajnica, ali zaposlenici Ministarstva i dalje su bili sumnjičavi.

Dio službenika boji se da se iza zahtjeva za dostavu najnovijih životopisa krije želja rukovodstva Ministarstva da pojedina radna mjesta zamijeni nekim sebi “pogodnijim kadrom”, a strahuju i od mogućnosti zloporabe podacima, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo