SIGURNA TURISTIČKA DESTINACIJA / Stožer za sezonu otvoren u Zadru, dolazi i 68 stranih policajaca

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Podsjetio je da je prošle godine u kolovozu broj novozaraženih početo rasti te dodao da trebamo biti oprezni

14.6.2021.
14:45
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovao je u ponedjeljak u Zadru na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone koji će, kao ljetna operativna centrala, četvrtu godinu zaredom raditi u Policijskoj upravi zadarskoj.

"I ove godine željeli smo poslati poruku kako Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s ostalim ministarstvima, prije svega s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvom turizma čini sve kako bi ova turistička sezona, koja je na neki način već počela, protekla sigurno za sve naše ljude i za sve naše goste", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONA IM JE ZADALA TEŽAK UDARAC, A SAD SU OPTIMISTIČNI: /

Grci vjeruju da će u turizmu dosegnuti polovinu razine rekordne 2019.

Image
KORONA IM JE ZADALA TEŽAK UDARAC, A SAD SU OPTIMISTIČNI: /

Grci vjeruju da će u turizmu dosegnuti polovinu razine rekordne 2019.

U Hrvatskoj boravi 157 000 turista

"Balansiranje mjerama dovelo nas je do cilja – da incidencija novozaraženih pred početak sezone bude mala. Ulažemo velike napore i prvi pokazatelji su dobri, a trenutačno u Hrvatskoj boravi 157.000 turista", dodao je Božinović.

Podsjetio je da je prošle godine u kolovozu broj novozaraženih početo rasti te dodao da trebamo biti oprezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog ljeta na obali 68 stranih policajaca

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša kazao je kako očekuje da i ove godine sigurnosna situacija bude dobra te najavio i dolazak 68 stranih policijskih službenika.

"Činjenica je da postoji povećan rizik od prometnih nesreća i na to ćemo se posebno usredotočiti u turističkoj sezoni. Pandemija izazvana koronavirusom je sada u stagnaciji. Samo uz dobru suradnju i odgovornost, pridržavanje preporuka i stanje cijepljenosti nadam da će sezona proći dobro te da će turisti u velikom broju doći u Hrvatsku", napomenuo je Prša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U projektu će sudjelovati policijski službenici iz 15 različitih policijskih organizacija, a očekivani broj od 68 stranih policajaca, dvostruko je veći nego prošle godine.

Stožer, ili ljetna operativna centrala, ove će sezone raditi do 15. rujna u već uobičajenom sedmodnevnom 24-satnom dežurstvu nadležnih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sigurnost pratit će se i epidemiološka situacija

Pratit će se opće stanje sigurnosti, posebice stanje kriminaliteta i javnog reda i mira, nadzirat će se i upravljati stanjem u prometu, na graničnim prijelazima i na moru, a obavljat će se i nadzor nezakonitih migracija i požara.

Kao i prošle godine, u suradnji s Civilnom zaštitom i epidemiološkim službama, pratit će se i epidemiološka situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz redovite operativne zadaće iz nadležnosti policije i MUP-a, imat će i nadzornu te koordinacijsku ulogu te će u provedbi poštivanja epidemioloških mjera surađivati s drugim nadležnim tijelima, a bit će i u koordinaciji s ministarstvima unutarnjih poslova drugih zemalja.

Projekt ove godine ima novi naziv - „Sigurna turistička destinacija“, što je rezultat zajedničke odluke donesene s  Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo