ŠTO STE ČITALI OVOG VIKENDA: / Vlada kreće punom parom, registar izdajnika, umrla Žuži Jelinek, poraz rukometaša...

Image
25.1.2016.
9:14
VOYO logo

Net.hr vam donosi pregled najvažnijih tema ovog vikenda.

1. Vlada krenula

Image
Foto: Pixsell, Gordan Jakuš

Ministar fiinancija Zdravko Marić

Već u subotu u Banskim dvorima se sastala nova vlada. Krenule su i primopredaje ministarstava, a u nedjelju se premijer sastao s novim ministrom financija koji je navečer malo pojasnio koji su mu prvi ciljevi. Više pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Novi ministar financija objasnio dizanje plaće u javnom sektoru za 1,8 milijardi i druge poteze

Image

Novi ministar financija objasnio dizanje plaće u javnom sektoru za 1,8 milijardi i druge poteze

2. Umrla Žuži Jelinek

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Također je bila vrlo zainteresirana i aktivna u učenju stranih jezika pa je naučila čak sedam jezika. 1941. godine udala se za prvog supruga, uglednog zagrebačkog zubara dr. Eriha Jelineka. Iz tog braka ima dvoje djece, sina Ivicu i kćer Dijanu.

Legendarna Žuži Jelinek napustila nas je tijekom ovog vikenda. Umrla je u 96. godini u Zagrebu. Više o ovoj fascinantnoj ženi, kolumnistici, stilistici, modnoj ikoni, spisateljici i još puno toga pročitajte ovdje.

3. Masovno upisivanje u registar izdajnika

Image
Foto: Screenshot

Nakon što je novi ministar branitelja najavio da ne odustaje od toga da objavi "registar izdajnik", na webu se pojavio rečeni registar u koji se građani mogu sami upisati, Kako je bilo i za očekivati, registar je odmah postao izuzetno popularan, pa je tako do ponedjeljka ujutro gotovo 4000 građana upisalo svoje podatke, ne bi li novome ministru olakšali posao. Više o tome možete pročitati ovdje: GRAĐANI PREDUHITRILI CRNOJU: Pojavio se registar ‘izdajnika’, možete se prijaviti. Inače, novopečeni potpredsjednik Vlade, Božo Petrov, rekao je da takav registar neće proći. "Ne znam u kojem je to kontekstu rekao ali da se o tome i slučajno pomislilo ozbiljno to nikada ne bi prošlo jer to Most ne bi nikada dozvolio", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Hrvatska može u polufinale EP-a, ali samo u ovom slučaju

Image
Foto: Screenshot

Nakon što je francuska rukometna reprezentacija deklasirala Hrvatsku u subotu, a u nedjelju Norveška dobila Poljsku, šanse za prolazak Kauboja u polufinale samo su teoretske. A čak i ta teorija više spada u znanstvenu fantastiku. Više pročitajte ovdje: Kako do polufinala: Samo luda teorija Hrvatsku vodi dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo