ŠTO SE MOŽE DOGODITI BUNJCU ZBOG PRIJETNJI SMRĆU? / Milijan Brkić traži da se pokrene postupak proti njega, javio se i Sabor

Image
Foto: Davorin Visnjic i Patrik Macek / PIXSELL

Brkić je zatražio pokretanje službenog postupka protiv zastupnika Živog zida Branimira Bunjca zbog prijetnje smrću jednom od stražara

5.4.2019.
13:35
Davorin Visnjic i Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić zatražio je da se protiv zastupnika Živog zida Branimira Bunjca pokrene službena procedura jer je sinoć u sabornici službenoj osobi, tj. pripadniku saborske straže, prijetio smrću dok je zajedno s drugim stražarima iznosio Ivana Pernara iz sabornice, doznaje Nova TV.

Image
PERNAR IZBAČEN IZ SABORA, BUNJAC PSOVAO I PRIJETIO SMRĆU: /

Sve je krenulo s posebnom porukom Sanaderu

Image
PERNAR IZBAČEN IZ SABORA, BUNJAC PSOVAO I PRIJETIO SMRĆU: /

Sve je krenulo s posebnom porukom Sanaderu

Nema prekoračenja ovlasti

Na upit Nove TV Saboru je li saborska straža prekoračila ovlasti kada je oduzela mobitel saborskom zastupniku Bunjcu, hoće li biti kažnjena i kako, iz Sabora su dobili odgovor da saborska straža nije prekoračila ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saborska straža postupila je sukladno članku 237. i 241. Poslovnika Hrvatskoga sabora prema kojemu red na sjednici osigurava predsjedatelj, a za remećenje reda na sjednici predsjedatelj može zastupniku izreći stegovne mjere: 1. opomenu, 2. opomenu s oduzimanjem riječi, 3. udaljenje sa sjednice. Ako se ne udalji sa sjednice, predsjedavajući može naložiti da Straža zastupnika udalji iz dvorane ako to sam ne učini.

Također, prilikom postupanja Saborska straža nije prekoračila ovlasti već je postupila sukladno članku 14. Odluke predsjedništva Hrvatskoga sabora o mjerama sigurnosne zaštite Hrvatskoga sabora kojom se zabranjuje svako snimanje i fotografiranje rada i postupanja službenika Straže Hrvatskoga sabora", stoji u odgovoru iz Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za prijetnju smrću, iz Sabora tvrde da će "za eventualni postupak biti nadležna pravosudna tijela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo