NENAJAVLJENI SASTANAK: / Orešković bio kod predsjednice, razgovarali su o krizi u državi. Na Pantovčak stigao i Reiner...

Image

Premijer Tihomir Orešković jutros se na Pantovčaku sastao s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a tema je zasigurno bila kriza vlasti.

6.6.2016.
9:47
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je danas ujutro sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem te predsjednikom Hrvatskoga sabora Željkom Reinerom, potvrđeno je Hini s Pantovčaka bez drugih pojedinosti o razgovorima.

Tema je zasigurno bila kriza vlasti nakon što je premijer Orešković prošli tjedan zatražio da iz Vlade odstupe prvi potpredsjednik i šef HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik i čelnik Mosta Božo Petrov, a Karamarko potom poručio da Orešković više ne uživa povjerenja HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je pritom najavio da će stranka, ne podnese li Orešković ostavku, pokrenuti proceduru njegova opoziva i preslagivanja većine u Saboru i Vladi.

Predsjednica Republike u više je navrata naglasila da će postupati u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, a prije svega "i nadalje biti čimbenik stabilnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Reiner potvrdio je danas da je razgovarao s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarovića, a tema je bila "stabilnost hrvatske države".

"Razgovarao sam s predsjednicom i naš razgovor bio je o stabilnosti hrvatske države", rekao je Reiner kratko u izjavi novinarima nakon otvaranja izložbe "Povijesna uloga Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti" u Hrvatskom državnom arhivu, javlja Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 doznaje da će se Orešković danas opet obratiti novinarima.

Sastanak na Pantovčaku nije bio najavljen ni na službenim stranicama predsjednice, niti na stranicama Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o raspadu Vlade i dramatičnim obračunima HDZ-a, Mosta i Oreškovića pročitajteOVDJE.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo