ŠTO SE DOGAĐA? / Evakuiranim stanarima zgrade u Stenjevcu nitko ništa ne govori. Nemaju plina, struje i samo na kratko smiju do stanova

Image

Evakuirano je 30 stanova, a stanari su ostali zbunjeni jer kako kažu, od upravitelja zgrade dobivaju oprečne informacije

18.7.2019.
21:29
VOYO logo

Uzrok jučerašnje nesreće eksplozije etažnog plina u zgradi u zagrebačkom Stenjevcu još uvijek nije poznat, a ozlijeđena umirovljenica još uvijek je životno ugrožena. Evakuirani stanari razgovarali su s ekipom RTL-a i rekli da nikakve informacije ne dobivaju te da nitko ne komunicira s njima. Razumljivo, pitaju se što radi Gradski ured za upravljanje hitnim situacijama i čemu taj ured točno služi.

Cijela zgrada je nakon eksplozije skroz van funkcije - stanari nemaju ni plina ni struje, i još k tome, samo kratko mogu doći do svojih stanova. Nikakvi rokovi i nikakve informacije im nisu dane. Evakuirano je 30 stanova, a stanari su ostali zbunjeni jer kako kažu, od upravitelja zgrade dobivaju oprečne informacije. Prva takva bila da će već danas u stanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSPLOZIJA U STENJEVCU: /

Eksplodirao plin u stanu, vatrogasci spasili dvoje ljudi, specijalci evakuiraju stanare

Image
EKSPLOZIJA U STENJEVCU: /

Eksplodirao plin u stanu, vatrogasci spasili dvoje ljudi, specijalci evakuiraju stanare

Iz Ureda za upravljanje kriznim situacijama upućuju na policiju

RTL doznaje da djelatnici plinare neće izaći na teren prije sutrašnjeg dana, međutim, o tome stanare nitko nije obavijestio. Iz Ureda za upravljanje kriznim situacijama uputili su novinare na policiju koja je jedina na terenu od jučer, a između ostalog, još uvijek obavljaju izvide. ''Bitno je pomoći unesrećenima, osigurati mjesto događaja, i kasnije provesti očevid, ponovit ću u suradnji sa svim relevantnim tijelima'', napominje Marija Goatti, glasnogovornica PU zagebačke.

Image

18.07.2019., Zagreb - Eksplozija plina u stanu u Ulici Stjepana Ladisa na Stenjevcu. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Čini se da spomenuta tijela nisu u komunikaciji jer stanari dobivaju samo neslužbene informacije, a proći će najmanje dva dana prije negoli se utvrdi mogu li stanari sa svojim obiteljima natrag u svoj dom. Kirurg Mario Malović kazao je da se ozlijeđena umirovljenica i da se bori za život jer joj je obuhvaćeno 75 posto tjelesne površine. Trenutno se nalazi pod jedinicama intenzivnog liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo