ŠTO REĆI? / Zagrepčani su ovu nadstrešnicu platili 150.000 kn; Kvadrat lima košta malo manje od kvadrata stana u novogradnji

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Cijena ove nadstrečnice je blago rješeno suluda jer se tu radi o skoro 4.000 kuna po kvadratu lima

16.11.2020.
16:25
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Kod Mjesnog odbora u Kašini "niknula" je, prosto rečeno, nadstrečnica vrijedna 150.000 kuna. Dakle, Grad Zagreb je odlučio izdvojiti spomenuti iznos novca za građevinski projekt u Kašini. Kako stoji u izmjenama Plana nabave Grada Zagreba za 2020., ispod kojeg stoji potpis gradonačelnika Milana Bandića, 120.000 kuna bez PDV-a (s PDV-om je 150.000) potrošit će se na "natkrivanje vanjske pozornice objekta Mjesnog odbora Kašina".

Kako je rečeno, tako je sada i učinjeno. Prema pisanju portala 24sata, u lipnju je objavljena izmjena Plana, dok je 10. srpnja na službenim stranicama Grada otkriven odabrani sretnik za ovaj zadatak. Izbor je tvrtka iz Zagreba imena "Moderni alati i strojevi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom valja ponoviti da je ovo "zdanje" koštalo 150.000 kuna.

Image
STRUČNJACI SABLAŽNJENI MEGALOMANSKOM ŽIČAROM: /

'Monstruozno, primjer razaranja, a najgore tek slijedi'

Image
STRUČNJACI SABLAŽNJENI MEGALOMANSKOM ŽIČAROM: /

'Monstruozno, primjer razaranja, a najgore tek slijedi'

4.000 kuna po kvadratu lima

Površina nadstrešnice je 38 kvadrata te je ona postavljena na već postojeću betonsku pozornicu uz objekt Mjesnog odbora Kašina. Portal 24sata podsjeća da je predsjednik tog Mjesnog odbora Miljenko Bertović, član stranke Milana Bandića. Cijena ove nadstrečnice je blago rješeno suluda jer se tu radi o skoro 4.000 kuna po kvadratu lima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju je država objavila kolika je cijena gradnje kvadrata stana iz programa Poticane stanogradnje - košta 6.800 kuna s PDV-om za gradnju kvadrata stana sa svim završim radovima. Po ovoj cijeni koju je Grad platio limenu nadstrečnicu, ona je samo 2.800 kuna po kvadratu jeftinija od kvadrata stambene novogradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Moderni alati i strojevi koja je "podigla" ovu "građevinu", vlasništvo je Igora Obradovića i Ninoslava Delića, dvojca koji drže i firmu Planigrad Projekta. Kako piše 24sata, ta firma je u 2017. odabrana za rekonstrukciju fontane kod Klinike za psihijatriju Vrapče po cijeni od čak 494.000 kuna i to bez PDV-a.

Predsjednika kašingskog Mjesnog odbora: 'U šoku smo'

"Gledajte, ne mogu reći je li to opravdano ili ne. Nisam nadležan i nisam radio troškovnik. Nisam kompetentan. Treba vidjeti kod drugog, tko je radio i tko je radio taj troškovnik. Mi smo kao Mjesni odbor predložili i Grad je prihvatio", odgovorio je predsjednik Mjesnog odbora Kašina kada su ga novinari 24sata upitali je li toliki trošak nadstrečnice opravdan. Zatim ih je uputio na svoj Facebook profil gdje je objavio ovaj status:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih dana digla se prašina o izgledu vanjske pozornice ispred društvenog doma u Kašini i to s razlogom. Ovim putem info o statusu istog.

Image

16.11.2020., Sesvete , Kasina - Za nadstrsnicu od 38 metara kvadratnih potroseno gotovo 150 tisuca kuna. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Naime , projekt vanjske pozornice bio je predložen još u prošlom sazivu MO-Kašine i župnika Matije Pavlakovića da bi je izgradili do proslave obljetnice 800 godina župe Kašina. Iako se ona nije uspjela izgraditi u prošlom sazivu MO Kašine i dalje je podržan taj projekt te je odobren od strane GČ Sesvete i Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav izgled je razlog legalnog puta gradnje te nedovoljne koordinacije između projektanta i nas - predstavnika mjesta. Projekt smo vidjeli tek kad je izvođač došao na izvršenje radova te ostali u šoku, tako da opravdavamo neke od vaših komentara.

Daljnji tijek. MO Kašina je odmah reagirao sa sazivom hitnog sastanka s pročelnicom mjesne samouprave , GČ Sesvete , projektantom , nadzorom i izvođačem te ukazali na problematiku i potrebu HITNE nadopune projekta ,tj. natkrivanje cijele pozornice. Sve gore navedene strane su se složile s istim te je dobivena suglasnost župnika da možemo graditi do granice župnog zemljišta kako bi pozornica mogla biti u cijelosti pokrivena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj fazi ide doprojektiranje te proširenje i natkrivanje vanjske pozornice u cijelosti. Sukladno s vremenskim okolnostima radovi bi trebali biti završeni u toku ove godine", napisao je Miljenko Bertović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo