Što ne smije stoka sitnog zuba, Kalmeta smije

Po ministra svako jutro u centar grada dolazi vozač u skupocjenom crnom BMW-u.

5.2.2010.
15:08
VOYO logo

Rijetki su Zagrepčani kojima ne padne mrak na oči kada autom moraju u centar metropole.

Osim gužvi i preskupog parkinga (čije traženje, usput budi rečeno, vozača košta barem šest nervnih slomova), tu su i (pre)revni te (pre)savjesni djelatnici Zagrebparkinga, koji su u stanju 'dignut' vam auto i prije nego uopće izađete iz njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko su radišni da čim počnete usporavati već iza nekog ugla izmili 'pauk', a ako, ne daj bože, upalite sva četiri žmigavca, jer trebate nešto obaviti u roku od nekoliko minuta, više niste sumnjivi nego definitivno 'krivi'.

No, takve brige, naravno, muče samo obične građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrukture, takvih problema nema.

U stvari je i logično da ministra prometa promet ne muči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu nam dežurni taksisti koji stoje u neposrednoj blizini da po njega svako jutro u centar grada, preciznije na ugao Masarykove i Preradovićeve ulice, dolazi vozač u skupocjenom crnom BMW-u.

No, još je zanimljivija činjenica da vozač, najvjerojatnije po naputku svog šefa, staje na mjesto na kojem običnom smrtniku ni u najvećem ludilu ne bi palo na pamet zaustaviti se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da obilazi metalne stupiće koji su ondje postavljeni upravo zbog takvih, nego je i pred nosom policajcima koji ondje stoje i bespomoćno okreću glavu na drugu stranu.

Pa kako bi se jedan plavac usudio prigovoriti jednom ministru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A, i što da napiše kaznu? Najvjerojatnije će je ionako netko negdje zametnuti, a druga opcija je da ćemo je platiti svi mi svojim dadžbinama.

Jer auto je službeni i registracija nije evidentirana u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato i bolje da ga ne diraju.

Osim toga, treba i ministra razumjeti, pa nije valjda skrenuo pa da vlakom nekamo pođe nakon što su se dogodile tolike nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A i ovako barem građani mogu vidjeti kako ministar svako jutro vrijedno i žurno oko pola 10 odlazi obaviti svoje dužnosti.

Šteta samo što su mnogi tada već na poslu i već su trećinu radnog dana ostavili iza sebe, inače bi bilo još više znatiželjnih pogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo