'Huligani' mekog srca / FOTO Što naumili to i ostvarili: Boysi humanitarci prikupili oko 11.000 kn i već su razveselili jednu obitelj

Image
Foto: Facebook

Uz puno truda i rada, Bad Blue Boysi su uspjeli u svom naumu i organizirali su dvodnevni humanitarni 'Mali advent'

28.12.2018.
15:25
Facebook
VOYO logo

Novi Jelkovec je prigradsko zagrebačko naselje koje mnogi nazivaju 'Bandićevim getom', 'socijalnim kvartom', naseljem  u kojem nema ničega osim 'sitnog kriminala i propaliteta'.

No, ove godine u duhu blagdana, stanovnici tog naselja su dokazali potpuno suprotno i i odazvali se humanitarnoj akciji koju su pokrenuli Bad Blue Boysi iz Novog Jelkovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladići su organizirali humanitarni koncert pod geslom ''Huligani' mekog srca' kako bi donacijama pomogli potrebitima da oni i njihova djeca dostojanstveno dočekaju Božić i proslave blagdane.

Cijela organizacija je iziskivala puno truda, rada i angažmana, ali u svom naumu su, predanim radom, i uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Mali advent u Novom Jelkovcu

Image

Mali advent u Novom Jelkovcu

Iako su bili u 'stisci' s vremenom, isposlovali su sve potrebne dozvole za održavanje 'Malog adventa' u Novom Jelkovcu.

Njihovoj akciji pridružili su se brojni sponzori. Kako dečki kažu, gotovo da i nema trgovine, kafića, pekarnice ili salona u kvartu koji se, makar simboličnom, donacijom nije odazvao njihovom pozivu i na taj način podržao njihovu inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mali advent' je trajao dva dana, a dečki su bili potpuno angažirani oko prodaje kobasica, kuhanog vina, sokova... Cijelu noć su dežurali na štandu, a naposlijetku su sve sami pospremili i počistili.

'Mali advent' su posjetili brojni stanovnici Novog Jelkovca koji su došli pogledati program, porazgovarati sa susjedom te izvesti djecu da se zabave i poigraju. Kupnjom listića tombole, hrane i pića po simboličnim cijenama, doprinijeli sa da njihovi potrebiti susjedi dostojanstveno proslave blagdane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcijom je prikupljeno oko 11.000 kuna i sve će biti donirano obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Na sam Badnjak, dečki su trčali u trgovinu kako bi jednoj obitelji s dvije malene djevojčice odnijeli namirnice i igračke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su uvidjeli da je situacija obitelji još gora nego što su mislili, pa su odlučili djevojčicama nabaviti krevet na kat kako ne bi spavale na madracu na podu. Na proljeće će okrečiti i urediti skromni prostor u kojem obitelj živi.

Ako ćemo se voditi onom starom narodnom da na 'mladima svijet ostaje', čini se kako nas uz ovakvu mladost ipak čeka neka svjetlija budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo