Drugi krug utrke za Pantovčak / Damira Gregoret analizirala zadnje sate kampanje: 'Ovi izbori su više od predsjedničkih izbora'

RTL u nedjelju u 19 sati prvi donosi rezultate izlaznih anketa! Prije dva tjedna oni su se pokazali itekako točni

2.1.2020.
19:30
VOYO logo

Stranačke mašinerije i SDP-a, a i HDZ-a u posljednjim satima kampanje fokusirane su isključivo na birače svojih kandidata. Aktivni su svi, od običnih članova na terenu do čelnika stranaka Davora Bernardića i Andreja Plenkovića koji su se javno optuživali za laži. U borbi za svaki glas, potporu aktualnoj predsjednici dao je i Marko Perković Thompson te otvoreno napao svoga kuma Miroslava Škoru. 

​I u ovom krugu, u nedjelju ćemo vam prvi, u 19 sati, priopćiti rezultate izlaznih anketa. Prije dva tjedna oni su se pokazali itekako točni. Objavit će ih i analizirati Damira Gregoret koja se osvrnula na drugi krug predsjedničkih izbora koji se održava u nedjelju 5. siječnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom prvog kruga predsjedničkih izbora, točnije prema rezultatima naše ankete, bilo je jasno da ćemo imati uzbudljivu izbornu noć i da će svaki glas biti važan", istaknula je Gregoret. 

"To je poruka koju čujemo konstantno, a svjesni su toga i predsjednički kandidati. Čini mi se i današnja situacija u kojoj je Marko Perković Thompson dao podršku Grabar-Kitarović, čime je poručio da podrška nije došla tu slučajno već da je to planski i nešto čime se približava, nepopularno rečeno, Škorinim biračima", kazala je Damira Graegoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako su ovi izbori više od samih predsjedničkih izbora. Pred nama je i zadnja godina mandata Andreja Plenkovića. 

"Ušli smo u godinu u kojoj se održavaju parlamentarni izbori, toga su svjesni i čelnici parlamentarnih stranaka. Posebno je toga svjestan Andrej Plenković osobito iz razloga što bi se prije parlamentarnih izbora trebali održati unutarstranački izbori u HDZ-u. Treba podsjetiti da Vlada ima mjesta za manevar koji su često spominjali i njime prijetili, a to je da mogu realizirati situaciju u kojoj će se izbori realizirati prije jeseni, odnosno prije unutarstranačkih", zaključuje Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo