ŠTO NAS ČEKA NA DEBATI: / Ključevi Pantovčaka mogli bi se nalaziti u toj noći, stručnjaci upozorili što kandidati nikako ne smiju napraviti

Image
Foto: pixsell

Stručnjak za politički marketing Krešimir Macan smatra kako je Milanović trenutno favorit,

25.12.2019.
13:48
pixsell
VOYO logo

Prije prvog kruga izbora imali smo priliku vidjeti samo jedno sučeljavanje kandidata, no čini se kako će se u drugom krugu to promijeniti.

Zoran Milanović, predsjednički kandidat SDP-a, kazao je kako je debata više nego potrebna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVO ISTRAŽIVANJE UOČI IZBORA: /

Provedena je anketa, prema ovome - Milanović pobjeđuje u drugom krugu

Image
NOVO ISTRAŽIVANJE UOČI IZBORA: /

Provedena je anketa, prema ovome - Milanović pobjeđuje u drugom krugu

"Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im – dogovorite i organizirajte zajedničku debatu uoči drugog kruga izbora. Tu sam, spreman sam odgovarati na pitanja novinara svih televizija i debatirati o svim temama koje su važne za Hrvatsku. Dakle, predlažem jednu debatu koju će zajedno organizirati televizije s nacionalnom koncesijom", rekao je u ponedjeljak Milanović.

S druge strane njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović planira ići na sučeljavanje i to na čak tri televizije, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Milanovića već njegov način komunikacije znao koštati pobjede, a Grabar Kitarović je imala u zadnje vrijeme nekoliko verbalnih gafova, nije neobično pitati se kome će debata zapravo koristiti.

Oboje se moraju popraviti

Stručnjak za politički marketing Krešimir Macan smatra kako je Milanović trenutno favorit, no napominje da Kolinda Grabar Kitarović prije pet godina u tri sučeljavanja sa Ivom Josipovićem uopće nije bila loša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolinda Grabar Kitarović mora biti bolja nego što je bila u izbornoj noći, i mora pokazati želju da pobjedi. Milanović pak mora pobjediti sebe i ostati discipliniran do kraja. Nikako ne svoje protivnike dizati 'zoranizmima'", rekao je Macan za Slobodnu Dalmaciju.

I komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić navodi kako je sučeljavanje vrlo bitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni hendikepi

"Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović imaju svoje potencijalne hendikepe kada su sučeljavanja u pitanju. Ako Milanović bude agresivno išao na nju kao ženu, to bi moglo ostaviti jako loš dojam. Zato bi on trebao naći jako finu mjeru kako se tu ne bi 'skliznuo'", upozorava Ankica Mamić, piše Slobodna. Smatra kako Milanoviću odgovara format sučeljavanja na HRT-u jer ima samo jednu minutu u kojoj može reći svoje prve dvije ili tri rečenice.

"U njima je Milanović obično dobar. Njegov su problem rečenice koje uslijede nakon toga, a koje na HTV-u zbog vremenskog limita nije imao vremena izreći. Kod aktualne predsjednice važno je da bude koncentrirana. Ako to uspije, ona može kvalitetno odgovoriti na pitanja iz djelokruga predsjedničkih ovlasti", navodi Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je kako su iznimno važna i pitanja koja će se postavljatim ali i da je krajnje vrijeme da se odgovore neka pitanja vezana uz vanjsku politiku te da se vidi što kandidati misle o Brexitu, neovisnosti Katalonije, Schengenu, odnosima sa Slovenijom, uvođenju eura...

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo