šef mosta / 'Što nam vrijede konvencije kada Bandić otvoreno smatra da je najveća ženska vrlina promiskuitet?'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Božo Petrov na svom Facebooku je reagirao na izjavu Milana Bandića da je on pikova dama

29.8.2018.
21:09
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

"Je li vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. 

Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama", tim je riječima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao optužbe inicijative "Narod odlučuje" da je minirao njihovu akciju prikupljanja potpisa preskupim štandovima i s premalo lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovu izjavu reagirao je Božo Petrov na svom Facebooku. Šef MOST-a tvrdi da je Bandićeva izjava skandalozna. "Što nam vrijede razne konvencije, zakoni i apeli, kada gradonačelnik Zagreba otvoreno smatra da je najveća ženska vrlina promiskuitet?", zapitao se Petrov te poručio institucije da dignu glas protiv Bandićeve izjave.

>> Bandić odgovorio inicjativi Željke Markić: 'Ja svima dam, da sam žensko bio bih najbolje žensko, pikova dama...' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bandićeva izjava prema kojoj bi on navodno bio najbolje žensko jer svima daje, dokaz je duboke krize našeg društva i države. Dokaz da smo u svim politikantskim i svjetonazorskim prepucavanjima zaboravili biti ljudi.

Zaboravili da smo mi političari i očevi, sinovi i muževi što neki često smetnu s uma u želji da ugrabe koji glas ili jeftinim spinom pažnju skrenu s bitnoga. Više je nego skandalozno da takvo što izjavi gradonačelnik grada koji je svim Hrvatima centar kulture, obrazovanja i znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nam vrijede razne konvencije, zakoni i apeli, kada gradonačelnik Zagreba otvoreno smatra da je najveća ženska vrlina promiskuitet? Kakav je to uopće pogled na žene? Kako odgajamo naše mlade? A onda ćemo se čuditi nasilju nad ženama, seksualnim deliktima i devijacijama, dok političari, osobe koje narod plaća da bi ga dostojno reprezentirali, izjavljuju najgore opačine.

Pozivam sve javne institucije i pojedince na njihovom čelu, političke stranke, nevladine udruge i sve žene da dignu glas protiv ove izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granica vrijeđanja pojedinih žena kod gospodina Bandića davno je prijeđena, trebalo je reagirati kada je vrijeđao novinarke, ali ovako uvrijediti cijeli ženski rod doista je previše i za zemlju s izrazito nisko razinom javne komunikacije.

Pozivam gospodina Bandića da se ispriča i tako barem malo umanji štetu nastalu ovom sramotnom izjavom. I bilo bi lijepo da nam gospodin Bandić kaže hoće li ga biti barem malo sram kada stane pred svoju zamjenicu i sve ostale žene kojima je nadređen", napisao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo