Što nam je to Šuker još falsificirao u biografiji?

Godina kada je ministar financija Ivan Šuker diplomirao nije jedina pogreška u njegovoj biografiji. Ondje piše da je između 1986. i 1990.

3.12.2010.
11:20
VOYO logo

S obzirom na ono čime Šuker uistinu bavio u to vrijeme, postavlja se pitanje može li se to baš opisati tim nazivom. Bio je, naime, šef računovodstva u Savezu socijalističke omladine Grada Zagreba. Ako je doista bio financijski direktor u nekoj firmi, nije poznato kojoj.

No, ako nije, ciljano ili ne, Šuker je ovim svojim postupkom naveo na pretpostavku da je prije 1990. bio na tržištu, odnosno da se bavio nekim tipom menadžerskog ili direktorskog posla u privatnom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Šuker bio Titov omladinac jasno se sjeća Slobodan Uzelac, ali i šef HSLS-a Darinko Kosor, koji mu je koncem osamdesetih bio nadređen u partijskoj omladini.

"Sigurno mogu reći da je 1989. godine bio šef računovodstva, fizički sam ga ondje vidio. Ja se toga ne stidim, ali možda on kao HDZ-ovac to nije htio navoditi, iako mi je to smiješno. Pa, Franjo Tuđman je bio general Jugoslavenske narodne armije! Ako njemu nije smetalo, ne znam zašto Šukeru ovo smeta", kaže Kosor, te dodaje kako je primijetio kako bi "puno ljudi voljelo da se rodilo 1990. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako neki Hrvat ne voli da ga se povezuje s Komunističkom partijom, iako joj je služio, obično će mu biti drago isticati svoje zasluge u procesu demokratskih promjena, a pogotovo u ratu. Šuker tako ima jednu neslužbenu i pomalo bizarnu titulu kojom ga oslovljavaju, recimo, u Udruzi veterana Domovinskog rata iz Velike Gorice.

"Uz počasni postroj pripadnika Hrvatske vojske, mnoštva građana i branitelja, spomenik je otvorio prvi živući predsjednik Kriznog štaba Velika Gorica, ministar financija Ivan Šuker", stoji na stranicama udruge uvdr-vg.hr u opisu fotogalerije otvaranja spomenika poginulim braniteljima iz Velike Mlake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizanje spomenutog spomenika organizirala je udruga Satnik Josip Zidar, nazvana po prvom predsjedniku Kriznog štaba Velike Gorice, koji je poginuo u ratu.

Vezani članci:

arti-201012020576006 arti-201009100144006 arti-201012020354006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo