ŠTO ĆE / SE DOGODITI S HNS-ovom 'ČETVORKOM'? 'Njihova sudbina ovisi o trenutku u kojem će se održati parlamentarni izbori'

Image
Foto: PIXSELL
9.6.2017.
7:51
PIXSELL
VOYO logo

Jedna od popularnijih, ako ne i najpopularnija članica stranke, Anka Mrak Taritaš, nije krila nezadovoljstvo smjerom kojim stranka nastavlja. 'Završio je moj put u HNS-u, ali u životu postoji nešto što je jako važno. Postoji ime i prezime, postoji obraz i to da mogu svuda doći, popiti kavu i pritom se ne osjećati nelagodno i loše', rekla Mrak Taritaš i sasvim jasno najavila svoje istupanje iz stranke.

U redovima, kako ih neki nazivaju, 'HNS-ovih gubitnika', jer nisu uspjeli u svom naumu da se stranka drži podalje od HDZ-a, je i počasna predsjednica Vesna Pusić te Goran Beus Richemberg, kao i Nada Turina Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imena su to četvero saborskih zastupnika, za sada još uvijek HNS-a, na čije ruke ne može računati Andrej Plenković. A što njima preostaje nakon napuštanja HNS-a? SDP im nudi prelazak u redove njihova kluba zastupnika, no ova četvorka će razmisliti o svojim budućim koracima.

Analitičar Žarko Puhovski smatra kako njihova sudbina ovisi o trenutku u kojem će se održati parlamentarni izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja i dalje vjerujem da će, čak i da se sada HDZ dogovori s HNS-om, izbori biti do kraja godine, i u tom slučaju vjerujem da ova četvorka nema šansu jer se neće stići organizirati. No, ako kojim čudom Vlada HDZ-a i HNS-a potraje dvije-tri godine, onda im dajem solidne šanse na izborima', rekao je Puhovski za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo