STIŽE NAM PRVI TOPLINSKI UDAR: / Bit će pakleno, ponegdje bi se temperature mogle opasno približiti 40 Celzijevih stupnjeva

Image
Foto: PIXELL/Thinkstock

Prostrana anticiklona nadvila se nad našim krajem zbog čega temperature zraka nastavljaju rasti. Današnji će dan obilježiti temperature koje će sezati i do 32 stupnjeva Celzijevih.

20.6.2017.
9:49
PIXELL/Thinkstock
VOYO logo

Diljem Hrvatske prevladavati će sunčano i oznimno toplo vrijeme uz mali, a uglavnom u unutrašnjosti ponegdje i umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će zapuhati do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 27 do 32 °C, javlja DHMZ.

I dok su jutarnje temperature ponegdje niže od 14 stupnjeva Celzijevih, one dnevne i dalje nastavljaju rasti. Sunčano, vedo i toplo vrijeme prostirat će se nad Slavonijom i Baranjom, a poslijepodnevne tempertaure kretat će se oko 30 stupnjeva Celzijevih. Nešto više temperature očekuju se u središnjim krajevim gdje će prevladavati sunčano vrijeme uz umjeren ili slab vjetar, a poslijepodne u većem dijelu unutrašnjosti živa na termometru penjat ćes e iznad 30 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunčano i toplo

Na području Istre i sjevernog Jadrana prevladavat će sunčano vrijeme, tek povremeno uz malo oblaka. Vjetar će biti slab, zapadnjak i jugozapadnjak. U gorju će najviša temperatura sezati između 27 i 29 °C, na moru od 29 do 31 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prevladavati će pretežno sunčano, gotovo vedro vrijeme uz slab vjetar, uglavnom jugozapadni i zapadni, a temperature će se kretati između 30 i 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na jugu će biti sunčano, uz slab vjetar, zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 29 i 32 °C. Sljedećih dana pretežno sunčano i vruće, ali uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne i navečer ne može se isključiti mogućnost lokalnih pljuskova. No oni neće biti dugotrajni te se ne očekuje da bi mogli donijeti željeno osvježenje, javlja HRT.

Paklene vrućine

Idućih dana bit će pretežno sunčano, ali ne i stabilno vrijeme pa lokalni pljuskovi, osobito u poslijepodnevnim satima, neće biti rijetkost. Temperature zraka diljem zemlje sve će više rasti, a prema dugoročnoj prognozi DHMZ-a, krajem tjedna, naročito za vikend i početkom sljedećeg tjedna temperatute zraka u nekim će dijelovima sezati i do 38 stupnjeva Celzijevih, koliko je predviđeno za područja Siska početkom sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živa u termometru do kraja tjedna penjat će se sve do 35 °C, ponegdje će biti i viša.

Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo