BLIŽI SE KRAJ LJETA / Stiže velika promjena, pola Hrvatske u žutom, znatno će i zahladnjeti: 'Vrijeme će biti potencijalno opasno'

Očekuju nas iznadprosječne temperature, potkraj tjedna velika promjena koja donosi poplave i pljuskove

13.9.2022.
8:28
VOYO logo

Prema prognozi DHMZ-a u utorak će prevladavati sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom, osobito u drugom dijelu dana. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu ujutro slaba i na jugu mjestimice umjerena bura, potom umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 stupnjeva Celzija.

Image
SREĆOM, NEMA STRADALIH /

Urušio se krov na zgradi u centru Siska! Župan: 'Ovaj objekt je potrebno ukloniti i to u što kraćem roku'

Image
SREĆOM, NEMA STRADALIH /

Urušio se krov na zgradi u centru Siska! Župan: 'Ovaj objekt je potrebno ukloniti i to u što kraćem roku'

A kako stvari stoje u srijedu navečer čeka nas promjena vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj ponegdje pretežno oblačno, poslijepodne uz povećanu vjerojatnost za kišu. Puhat će slab i umjeren, mjestimice i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu slabo i umjereno, prema kraju dana ponegdje i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 21 °C, a najviša dnevna između 26 i 31 °C. Za neke dijelove zemlje upaljen je žuti alarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme, te su najavljeni udari vjetra od 55 do 65 km/h.

Image

Kako javlja RTL-ov Dorian Ribarić, u srijedu bi na kopnu trebalo biti čak vruće i sparno, ali nestabilniji četvrtak će biti pravi uvod u jedno izraženo pogoršanje vremena. Bit će to jače naoblačenje s čestom kišom, pljuskovima, a očekuje se ponegdje i obilnija količina oborine. Pritom će znatno zahladnjeti uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, bit će posvuda ispod 20 °C, a ništa puno toplije neće biti ni od nedjelje kada se očekuje djelomično razvedravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tmurni oblaci će se na širem riječkom području s jugom skupljati već od srijede, a u četvrtak i duž ostatka obale. Pljuskovi sporadični već u četvrtak, osobito na sjeveru, no u petak i subotu izgledna su lokalno jaka nevremena pa i obilnija količina kiše koja može uzrokovati bujične ili urbane poplave. Razvedravanje potkraj tjedna uz prolazno jaku buru", najavljuje Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo