Kraj bolesnoj južini - stiže prava zima i snijeg diljem zemlje!

Natprosječno visokim temperaturama za ovo doba godine, čini se, došao je kraj.

19.1.2014.
10:07
VOYO logo

Početak novog tjedna donosi pretežno oblačno, te i dalje iznadprosječno toplo vrijeme. U ponedjeljak će povremeno padati kiša, na Jadranu će biti i lokalnih grmljavinskih pljuskova. Na kopnu će se u jutarnjim satima mjeriti između 4 i 10°C, na moru od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će biti između 12 i 17°C, a na obali i otocima od 14 do 17°C.

I u utorak će se širom zemlje zadržati pretežno oblačno i tmurno vrijeme. Povremeno će biti kiše, u Dalmaciji i u gorskoj Hrvatskoj, a ponegdje moguće i na krajnjem sjeverozapadu unutrašnjosti i obilnijih pljuskova. Iako će temperature ostati iznadprosječno visoke, ipak će malo pasti u odnosu na prethodne dane. Ujutro se očekuje između 3 i 8°C na kopnu te od 8 do 13°C na moru. U najtoplijem dijelu dana u unutrašnjosti će se mjeriti između 4 i 11°C, a na obali i otocima od 12 do 15°C, javlja portal meteo-info.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahlađenje od utorka

Od utorka navečer postupno kreće osvježenje.

Prema meteorološkoj karti Državnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg se u Gorskom kotaru i Lici, te ponegdje u sjeverozapadnom dijelu zemlje može očekivati u četvrtak. Za petak su bijele pahulje najavljene i za Zagreb, te za neke dijelove Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji i Primorju past će temperatura i bit će kišovito, bez 'bijelog pokrivača'.

Hoće li zaista zabijeliti u većem dijelu kontinentalnog dijela zemlje, ostaje nam vidjeti. No, sigurno je da stiže zahlađenje i prava zima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo