STIŽE NOVI TOPLINSKI VAL, DHMZ IZDAO UPOZORENJE ZBOG OPASNOSTI ZA ZDRAVLJE: /

Temperature će skakati i do 38 stupnjeva Celzija

Image
Foto: PIXSELL

Državni hidrometeorološki centar izdao je upozorenje zbog novog toplinskog vala koji bi nas trebao pogoditi za vikend.

5.7.2017.
9:44
PIXSELL
VOYO logo

Umjereno opasno vrijeme za zdravlje ljudi najavljeno je već za područje Knina u četvrtak, a potom će se ono proširiti na ostatak zemlje u petak. Velika opasnost očekuje se u subotu i izdana je za Rijeku, Split i Dubrovnik.

Image

Kad je riječ o vremenskoj prognozi za Hrvatsku za danas, očekuje se pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme. Uz umjeren i jak razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne mjestimice je u zapadnim kopnenim krajevima moguć pokoji pljusak s grmljavinom, uglavnom u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu ujutro mjestimice bura, a od sredine dana zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend pak, za kad je izdano upozorenje, sedmodnevna prognoza prikazuje temperaturu daleko iznad 30 stupnjeva. Tako će u Zagrebu još u subotu biti pristojnih 32, ali u nedjelju temperatura će dosezati 36 stupnjeva Celzija. Jednako kao i u Karlovcu ili Sisku. No, u nekim gradovima poput Siska temperatura od 36 stupnjeva predviđena je već za petak. U subotu bi ona malo pala, pa u nedjelju opet porasla. U svakom slučaju tih dana bilo bi prilično vruće.

Image

Pakao u ponedjeljak

No, u sedmodnevnoj prognozi zanimljiva je činjenica da nas pravi udar zapravo očekuje u ponedjeljak kada će 37 stupnjeva biti u Glini, Hrvatskoj Kostajnici, Daruvaru, Novoj Gradiški, Osijeku, Požegi, Virovitici, Vukovaru, Vinkovcima. Temperatura od čak 38 stupnjeva prema trenutačnim prognozama DHMZ-a bit će u Novskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga bi možda bolja opcija tih dana bila, ako je ikako moguće, otići na more, gdje će vrućinu biti daleko lakše podnositi i kad je o temperaturi riječ, ali i o blizini osvježenja.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo