STIŽE NOVA PROMJENA: / Na sunce i lijepo vrijeme mogli bismo čekati prilično dugo

Image

Nakon ciklone koja je početkom svibnja donijela kišu, druga polovica prvog svibanjskog tjedna je donijela više sunčanih sati, ali ne i potpuno stabilno vrijeme, javlja Crometeo.

9.5.2016.
19:12
VOYO logo

I tijekom vikenda je nad našim krajevima kružio vlažan i nestabilan zrak, uz česte lokalne pljuskove i grmljavinu. U dane vikenda lokalno je bilo i obilnijih pljuskova s grmljavinom. U središnjoj i sjevernoj Istri bilo ih je i u subotu i nedjelju poslijepodne. U Pazinu je u subotu pljusak donio 19 litara kiše, a u nedjelju 21 litru, što je gotovo polovica prosječne mjesečne količine za svibanj (87,8 litara).

Image
UŽIVALI STE U SUNCU OVOG VIKENDA? /

Tjedan pred nama mogao bi malo razočarati

Image
UŽIVALI STE U SUNCU OVOG VIKENDA? /

Tjedan pred nama mogao bi malo razočarati

Nevrijeme i kiša

U nedjelju poslijepodne je šire područje Jastrebarskog zahvatilo jače nevrijeme, a u samome gradu je u 20 minuta palo 19 litara kiše na kvadratni metar, a u sat vremena pljusak je donio 28 litara kiše. U Samoboru je pak u oko sat vremena palo 13 litara kiše na kvadratni metar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak je i u Ogulinu palo novih 13 litara kiše, čime se ukupna količina kiše od početka svibnja povećala na 102,9 litara. Prosječna mjesečna količina iznosi 123,3 litre kiše.

Nove ciklone

Iako su Dubrovnik u zadnjih nekoliko dana zaobilazili kišni oblaci, mjesečni je prosjek (66,5 litara) gotovo ispunjen u prva tri dana, kada je pala 61 litra kiše. Nedjelja je donijela najviše dnevne temperature, koje su se i na kopnu i na moru kretale od 20 do 23°C. Najtopliji je bio Senj s 24°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon malo stabilnijeg ponedjeljka novi tjedan, osobito njegov drugi dio, donosi utjecaj nove ciklone i nove obilnije svibanjske kiše.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, cijeli tjedan pred nama obilježit će kiše, mjestimice i obilne, a temperature bi se do kraja tjedna mogle spustiti i za više od deset stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo