STIŽE NAM SNIJEG, BIT ĆE GA I / U NIZINAMA! U nekim dijelovima Hrvatske očekuju se nanosi i do 20 centimetera, evo gdje treba vaditi lopate

Image
Foto: Profimedia

U nedjelju će snijega biti i u nizinama, a stvarat će se tanji snježni pokrivač

16.1.2020.
9:55
Profimedia
VOYO logo

Magla lagano nestaje, a vraća se sunce. No, to neće dugo trajati, najavljuje meteorologinja Nove TV Ana Bago Tomac koja je najavila kako se danas u većini unutrašnjosti vraćamo na oblačno, hladno i maglovito vrijeme, prenosi Dnevnik.hr.

No, u gorju i na Jadranu bit će sunčano i osjetno toplije. Promjenama tu nije kraj jer stiže pravi zimski vikend, kaže Bago Tomac. Čini se da u gorje stiže prvi snijeg i da će ga biti više od 20 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladno i maglovito na kopnu

U većini kopnenih krajeva tijekom jutra će biti hladno i maglovito s temperaturama i do pet stupnjeva ispod nule. Na Jadranu će puhati slaba bura, a temperatura će se popeti i do 10 stupnjeva.

Drugi dio dana u središnjoj Hrvatskoj obilježit će magla i niski oblaci. Temperatura će južnije iznositi najviše dva ili tri stupnja, a sjevernije šest ili sedam stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena stiže za vikend

U Slavoniji neće biti značajnijih promjena, i dalje će biti magle, a tamo će biti i najhladnije. Promjena vremena stiže tek za vikend.

Sjeverni Jadran i gorje bit će zato okupani suncem, najviša temperatura iznosit će 13 stupnjeva, uz slabu do umjerenu buru. Slično vrijeme i u Dalmaciji, no nekoliko stupnjeva toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak u kopnenim krajevima neće biti promjena te će se ondje zadržati magla i niski oblaci uz slabu rosulju ili soliku. Međutim, ovog nam vikenda stiže jedna veća promjena vremena, i to uz snijeg kojeg bi već u subotu u gorju moglo pasti više od 20 centimetara. U nedjelju će snijega biti i u nizinama, a stvarat će se tanji snježni pokrivač", kazala je Bago Tomac.

Na Jadranu će u petak biti sunčano, ali vikend će biti pretežno oblačan i kišovit. U subotu će puhati umjereno jugo, a u nedjelju bura koja će do večeri imati i olujne udare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo