STIŽE NAM ARKTIČKA FRONTA: / Vrlo brzo u ove krajeve dolazi drastično zahlađenje, novi mraz, a meteorolozi ne isključuju niti snijeg!

Image

Uskoro nam stiže novo zahlađenje

10.5.2019.
19:28
VOYO logo

Hladna fronta s Arktika ovog će mjeseca ponovno prodrijeti u naše krajeve. Tako će već u nedjelju značajno zahladiti u središnjoj Europi, a početkom sljedećeg tjedna arktička fronta će zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran, javlja Severe Weather.

Ovaj će novi prodor hladnog zraka značiti i značajno zahlađenje, a Severe Weather piše kako se ne isključuje ni snijeg u nizinama i novi mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prema prognozi HRT-a u subotu će biti toplije nego u petak uz pretežno sunčano vrijeme. No, tijekom dana bit će sve oblačnije uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. U nedjelju će biti opet hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije, prognozira HRT.

"Ponegdje će biti i obilnije kiše, u nedjelju osobito na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima. Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem je gorju. U kopnenom će području puhati većinom umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, gdjekad i s olujnim udarima, a na većem dijelu Jadrana od nedjelje često jaka bura, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Jugo će se vjerojatno do ponedjeljka zadržati samo na jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju", stoji u prognozi HRT-a.

Idući tjedan kišovito

"Naoblačenje s kišom u nedjelju će zahvatiti većinu kopnenih krajeva, a ponajprije u gorju oborina će biti i obilna. Idući tjedan i dalje kišovito, osobito u ponedjeljak. Uz zahladnjenje u gorju je osobito u utorakmoguća susnježica i snijeg. Zapuhat će jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u nedjelju većinom oblačno, često uz obilnu kišu i grmljavinu. Obilnije oborine bit će još mjestimice i u ponedjeljak, zatim manje kiše, a u Dalmaciji će biti promjenljivo. Umjereno do jako jugo u nedjelju će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru, koja će podno Velebita biti i olujna, osobito u ponedjeljak, te se širiti i prema jugu. Temperatura u padu.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo