STIŽE LI NAPOKON PRAVA ZIMA? / Do sredine tjedna sunce i južina, a idući vikend donosi naglu promjenu, budite spremni

Image
Foto: PIXSELL

Sedmodnevna prognoza DHMZ-a zasad govori da će nakon još jednog natprosječno toplog tjedna za ovo doba godine, sljedeći vikend snijeg zabijeliti gotovo cijelu kopnenu Hrvatsku,

28.1.2018.
20:13
PIXSELL
VOYO logo

Meteorolozi su najprije za prošli tjedan prognozirali dolazak prave zime sa snijegom i temperaturama u minusu, da bi potom korigirali prognozu. A nakon još jednog proljetnog tjedna u 'špici' kalendarske zime, prognostičari najavljuju da bi nas sljedećeg vikenda napokon mogao iznenaditi dugoočekivani snijeg.

Početak tjedna još neće donijeti promjenu. Štoviše, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) u ponedjeljak će u kopnenoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku. Prijepodne u unutrašnjosti, a povremeno i uz obalu sjevernog i srednjeg Jadrana mjestimice će biti niskih oblaka i magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
METEOROLOZI PRVO NAJAVILI POLA METRA SNIJEGA, PA PROMIJENILI PROGNOZU: /

'Zima se ipak predomislila. Pucajte, slobodno'

Image
METEOROLOZI PRVO NAJAVILI POLA METRA SNIJEGA, PA PROMIJENILI PROGNOZU: /

'Zima se ipak predomislila. Pucajte, slobodno'

Do četvrtka i dalje proljetne temperature

Vjetar će većinom biti slab jugozapadni, a na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4 stupnja Celzijeva, a na Jadranu od 6 do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temepratura sutra će biti uglavnom od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva.

I trodnevna prognoza DHMZ-a, od utorka do četvrtka, kazuje kako će na kopnu biti djelomice sunčano, uglavnom suho i još malo toplije, uz sve izraženiju južinu. U početku je još moguća jutarnja magla. U drugoj polovini tjedna bit će postupno sve oblačnije i uz moguće oborine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru će od utorka do četvrtka prevladavati djelomice sunčano vrijeme, uz moguću sumaglicu ili maglu uz obalu. Povremena slaba kiša moguća je na sjevernom Jadranu, a od sredine tjedna sve češće i duž cijele obale. Nakon sjeverozapadnjaka, zapuhat će jugo.

Image

Vikend donosi snijeg, ali proljetne temperature ostaju

Međutim, sedmodnevna prognoza DHMZ-a zasad govori da će sljedećeg vikenda snijeg zabijeliti gotovo cijelu kopnenu Hrvatsku, a u priobalju donijeti jaku kišu i pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je, primjerice, već u petak, a zatim i u subotu moguć snijeg, s tim da bi u subotu jutarnja temepratura bila osam stupnjeva ispod ništice. No, najviša dnevna od 5 stupnjeva Celzijevih ne obećava o(p)stanak snježnog pokrivača, ako ga uopće bude bilo.

Image

Slično je u u Osijeku gdje se za sljedeći petak i subotu najavljuje snijeg, ali bez jutarnjih debelih minusa i s čak 11 stupnjeva Celzijevih kao najvišom dnevnom temepraturom u petak, što također ne jamči zadržavanje snijega, čak i ako bude intenzivnije padao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Snijeg bi idućeg vikenda, prema prognozi DHMZ-a, trebao zabijeliti i Rijeku. No, i tamo se predviđaju relativno visoke dnevne temperature.

Image

Na kraju, u Splitu bi prema prognozi DHMZ-a sljedeći vikend trebao donijeti ponešto kiše uz dnevne temperature i do 12 stupnjeva Celzijevih, s tim da bi u petak jutarnja temperatura bila 10 stupnjeva u plusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KOLIKO SU TOČNE PROGNOZE ZORANA VAKULE I OSTALIH METEOROLOGA: ‘Ma daj, sve je fulao, stalno najavljuje snijeg…’

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo