Stipe Petrina: Ne plaćajte TV-pristojbu!

'Odriču nam pravo na nepovredivost doma! Ja ne plaćam i neću plaćati pristojbu i nitko ni ne treba plaćati pristojbu. Zašto ja ne mogu posjedovati televizor kako bih gledao strane programe?

15.4.2010.
14:50
VOYO logo

Načelnik Primoštena i Hrvatska radiotelevizija imaju burnu prošlost, pa smo ga upitali za mišljenje o novom Zakonu o HRT-u.

"Prije pet godina sam to vidio i rekao: pretvaramo se u Orwellovu Životinjsku farmu, 1984.! Prvo će nas tražiti OIB za kupovanje bona na trafici, a onda će Hrvatska elektroprivreda cinkati HTV-u tko su novi pretplatnici! Što će se dogoditi kada prijeđu u privatne ruke, hoće li im se onda ograničiti poslovanje da više neće moći cinkati?", pita osebujni načelnik Primoštena Stipe Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201004130481006Nakon pogleda na prijedlog izmjena Zakona o HRT-u, koji predviđa da svi kupci struje i vlasnici automobila moraju plaćati TV-pristojbu, poručuje naciji da odbije plaćati TV-pretplatu i da ne pušta inkasatore u svoje kuće.

"Odriču nam pravo na nepovredivost doma! Ja ne plaćam i neću plaćati pristojbu i nitko ni ne treba plaćati pristojbu. Eto, to preporučujem. Zašto bi HRT bio povlašten u odnosu na druge televizije? I zašto ja ne mogu posjedovati televizor kako bih gledao strane programe, zašto to za inkasatore automatski znači da gledam HTV?", pita Petrina, koji inače TV-pristojbu naziva "porezom na budale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možemo li pasti niže?'

On je, naime, dobio spor protiv HRT-a koji je vođen zbog njegovog odbijanja plaćanja pristojbe desetljećima.

"Sutkinja koja me oslobodila na sudu nakon toga je otišla u odvjetnike, što je logično: Hrvatsku vodi kriminalna skupina na čelu s Vladom! Karamarko ministar policije, Šimonović pravosuđa, Bajić državni odvjetnik, Vukelić ministar obrane, Kosor premijerka... Možemo li pasti niže?", pita se Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpor banditskim porezima

Neposluh državi koja "godišnje baca u vjetar 53 milijarde" Petrina je pokazao i odbijanjem da stanovnicima Primoštena nametne još jedan "državni porez".

"Banditi su uveli slivnu vodnu naknadu i podvalili lokalnim samoupravama da je naplaćuju svojim uplatnicama! E, pa ljudi u Primoštenu to neće plaćati!", kazao nam je načelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003060059006 arti-201003010449006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo