STIGLI PLJUSKOVI, VJETAR I ZAHLADNJENJE; Meteoalarm izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku: /

'Vrijeme je potencijalno opasno'

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija

Utorak je cijeloj Hrvatskoj donio kišu i pljuskove te zahladnjenje, a nakon kratkog predaha u srijedu, i ostatak tjedna nećemo se baš nagledati sunca

12.5.2020.
8:03
PIXSELL / ilustracija
VOYO logo

Nakon prilično sparnog vikenda, te mjestimične kiše u ponedjeljak, danas će u većini krajeva biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, a kiša će osobito biti obilna u Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu. Poslijepodne postupni prestanak oborine. U Dalmaciji promjenjivo, tek rijetko uz malo kiše ili poneki pljusak. Osjetno je i zahladilo pa će jutarnja temperatura zraka na kopnu od 10 do 15 °C, a potom u padu. Temperatura zraka na Jadranu od 17 do 22 °C, navodi DHMZ.

Image

Žuti alarm zbog vjetra i kiše

Umjeren jugozapadni vjetar okretat će na sjeveroistočni i sjeverozapadni, prolazno i jak. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugozapadnjak i jugo, a na sjevernom dijelu od sredine dana i jaka bura. Zbog vjetra i kiše, DHMZ je proglasio i žuti alarm zbog snažnog vjetra i obilne kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je potencijalno opasno. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika", stoji na stranicama Meteoalarma. Također, s obzirom na to da se očekuju jaki i olujni udari jugozapadnog, zatim sjeveroistočnog vjetra, Meteoalarm navodi da treba biti na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Image

U srijedu dašak sunca

U srijedu nas očekuje osjetno proljepšanje i pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu. Na kopnu će vjetar većinom biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 14 i 18, a najviša dnevna između 21 i 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pažljljivo se dogovarajte za kavu

No, već u četvrtak se vraćaju oblaci, a promjenjivo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo