KUPILI JE U MAĐARSKOJ: / Slovenci podižu žičanu ogradu na granici s Hrvatskom

Image
11.11.2015.
15:23
VOYO logo

Ogradu postavlja 50-ak vojnika uz potporu dvaju kamiona, tzv. labudica i jednog bagera. Vojnicima se žica dovozi u redovitim intervalima i istovaruje pod nastrešnicu graničnoga prijelaza Gibina, koji od ulaska Hrvatske u Europsku uniju služi kao hrvatsko-slovenski granični prijelaz. Unatoč radovima, promet na tom graničnom prijelazu u blizini Štrigove teče normalno.

Ograničeni kapaciteti

Dan ranije slovenska je vlada objavila kako namjerava postaviti ogradu kako bi kontrolirala prolazak velikog broja migranata s Bliskog istoka koji ulaze u zemlje preko granice s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji su u srijedu ujutro započele pripreme za postavljanje žičane ograde na dijelu granice s Hrvatskom, u skladu s najavom premijera Mire Cerara da će njegova država tako bolje kontrolirati očekivani izbjeglički val, ali i spriječiti "humanitarnu katastrofu" do koje bi zimi moglo doći ako bi migranti dolazili na granicu schengenske Europe u velikim brojevima i disperzirano jer su kapaciteti za njihovo primanje male dvomilijunske Slovenije ograničeni, a Europa još ne može riješiti izbjegličku krizu zajedničkim naporima.

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filic

Slovenija, žica

U Hrvatsku od ponoći ušlo 4000 migranata

Prijevoz izbjeglica iz Hrvatske u Sloveniju preko Dobove tijekom noći je nastavljen, pa su u Dobovu jutros stigla dva vlaka s nešto više od dvije tisuće migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ponoći do 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 4.034 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu nalazi se 3.014 osoba. Od početka migracijske krize u Hrvatsku ušlo je 359.501 migrant. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije, javlja MUP.

http://net.hr/danas/svijet/ofenziva-u-sloveniji-vojnici-po-granici-naveliko-razvlace-zicu/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo