priopćenje iz hdz-a / Stigla reakcija bivše načelnice Općine Vrsi: 'Meso je bilo za radnike, a većina mobitela je kod sadašnjih djelatnika Općine'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

'Iako se kao vjernici i katolici nismo htjeli u ovo blagdansko vrijeme baviti Lukom Perinićem i njegovom ekipom, on nas na to prisiljava', napisala je između ostalog Vukić u svoju obranu

28.12.2017.
13:48
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su jutros na račun bivše načelnice Općine Vrsi stigle ozbiljne optužbe, stigla je i reakcija dotične Sandre Vukić.

>>Rastrošna bivša načelnica: novcem općine kupila 35 kg janjetine za svoj rođendan i devet skupocjenih mobitela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik zadarske općine Vrsi Luka Perinić (26) iz Pokreta mladih ozbiljno je optužio svoju prethodnicu na tom mjestu HDZ-ovku Sandru Vukić da je novac općine trošila netransparentno. Tako načelnik Perinić tvrdi da je Vukić za čak četiri iPhonea 7 od 32 gigabajta, isti broj Samsung Galaxyja J3 i jedan Samsung Galaxy A5 te 35 kilograma janjetine dala više od 50.000 kuna općinskog novca.

Njezino priopćenje za medije, objavljeno na Facebook stranici HDZ Općina Vrsi, prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako se kao vjernici i katolici nismo htjeli u ovo blagdansko vrijeme baviti Lukom Perinićem i njegovom ekipom on nas na to prisiljava dezinformirajući javnost i nastavljajući voditi svoju prljavu kampanju.

Luka Perinić je zajedno sa svojim „čoporom“ preuzeo vlast u Općini Vrsi služeći se lažima, lažnim obećanjima, nasiljem i svim onim što ne dolikuje jednom čovjeku koji ima pretenzije obavljati javnu funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno je da je meso plaćeno novcem Općine Vrsi, ali to meso nije bilo za Sandru Vukić i njezine prijatelje već za radnike koji su stavljali zadnju ploču na zgradu Vatrogasnog doma u Vrsima i asfaltirali. Luka Periniću što ne objavite koje hotele je koristila Sandra Vukić, koliko dnevnica je naplatila, gdje je trošila reprezentaciju u proteklih deset godina? Ja sam svoju reprezentaciju koristila časteći mještane za Dan općine, za prigodna događanja, za otvaranje općinskih zgrada i to sve je iznosilo oko tridesetak tisuća kuna godišnje. Vi ste svoju reprezentaciju u Proračunu povećali na pedeset tisuća i zanima me kako je Vi namjeravate koristiti, jer svakom je jasno da je nećete i ne možete koristiti za otvaranja završenih projekata jer Vi jednostavno zato niste sposobni. Vi ste lažima, obećanjima i nasiljem „čopora“ preuzeli vlast, a i sami se pitate: Tko Vam je to dao?

Što se tiče mobitela čiji je broj eto od 19 pao na 5 skupih iPhona, što ne kažete da su mobiteli korišteni u skladu s pravilnikom i da smo Vam odlaskom s vlasti odmah uputili zahtjeve da Općini iste platimo, a većina mobitela je kod sadašnjih djelatnika Općine. Dolaskom na vlast angažirali ste hackere da pregledaju općinska računala tražeći nešto kompromitirajuće, a to vas vodi da se dokopate i mobilnog uređaja koji sam ja koristila. Izvijestila sam Vas uredno da sam spremna uređaj platiti prema Pravilniku koji je na snazi. Općinsku arhivu ste raznosili čitati po privatnim firmama i kućama. Angažirali ste privatnu firmu „Karin revizija“ iz Karlovca koja je kontrolirala rad Državne revizije gdje smo mi imali bezuvjetno mišljenje i to ste platili više desetaka tisuća kuna općinskih novaca. Isto kao što ste općinskim novcem platili Vedrana Vidučića koji je vodio vašu predizbornu prljavu kampanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramota je da se jedan Načelnik s tim služi, a samo kako bi opravdao svoj nerad i nesposobnost, a možda i želju da pristupi Hrvatskoj Demokratskoj Zajednici (HDZ-u) čije čelnike je ovih dana obilazio.

Znam Gospodine Periniću da ste u panici jer ste na vlast došli lažima i obećanjima, a oni koji su Vas podržavali dolaze po svoje. Veliki dio Vaših glasača već je shvatio da je prevaren, a nijedna politička stranka neće Vam slati novac za vaše provode. Općina je jedan složen mehanizam gdje treba raditi i znati raditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Perinić je na prvoj sjednici Općinskog vijeća donio Odluku o korištenju kartice za lijevanje goriva u privatni automobil koju će plaćati Općina.

Sandra Vukić imala je kao Načelnica naknadu od 5.000,00 netto, a da Vi imate plaću 10.000,00 kn netto, Zamjenik Načelnice imao 2.000,00 kn netto, a Vaša zamjenica ima 8.000,00 kn netto. Navedite da ste zaposlili trojicu svojih prijatelja i da ste za još trojicu raspisali natječaje gdje je u tijeku prijem ljudi s vaše liste, tako da će Vas uskoro biti zaposleno vas 8 novopečenih općinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proračunu ste povećali izdatke za Općinske djelatnike za nevjerojatnih 812.477,22 kn, tj. sa 1.225.022,78 kn na 2.037.500,00 kn, a što se tiče projekata prepisali ste neke naše projekte koje nećete ostvariti jer Vam je proračun nerealan, populistički i uhljebnički, a prema Općini Vrsi se ponašate kao prema „komunskoj kobili“, jer se u kasne noćne sate svađate u lokalnoj gostionici što će od općinske imovine i raznih poslova kome pripasti.

Gospodine Periniću znam da ste frustrirani Vi, Vaše kolege i mecene jer gdje se god okrenete vidite moj pečat i našu HDZ-ovu vlast. Mi smo u deset godina napravili brojne projekte. Izgradili smo Općinsku zgradu i kupili stolicu na kojoj sjedite. Izgradili smo i opremili dvije ambulante, mrtvačnicu, dvije lučice, obalu, rasvjetu i asfaltiranje u dva mjesta, vatrogasni dom, izmjenu vodovodnih cijevi, uredili protupožarne i poljske puteve, uredili plaže itd. Naravno to smo izgradili novcem poreznih obveznika prema kojem smo se uvijek odgovorno ponašali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovo reagiranje stati ću ovdje, jer volim svoj kraj i nije mi želja da pod cijenu samopromocije ili ne daj Bože nekog opravdavanja svog rada koji je vidljiv u postojećoj infrastrukturi, na ovakav način kao Vi sramoćenjem i blaćenjem, lažima i uvredama djelujem u javnom prostoru. Uskoro ćemo javnost izvijestiti o činjenicama Vašeg djelovanja u proteklih šest mjeseci, kako sazivate sjednice Općinskog vijeća bez poštivanja Poslovnika o radu općinskog vijeća (dnevni red bez aktualnog sata, pozivi neuredno dostavljeni bez pripadajućih materijala), zašto ste mijenjali Odluku o komunalnom doprinosu, koga ste sve uhljebili, kako točite gorivo u auto, tko su Vam mecene i što su njihovi interesi u tom kraju, što ste sve obećavali, tko vam je revizija i čije privatno knjigovodstvo vode ti Karlovčani (Karin revizija), za što ste i čijim novcem plaćali pojedine osobe, gdje su vam javni natječaji itd.

U proteklih šest mjeseci bili smo politički korektni i pustili vas da pokažete svoje sposobnosti, što znate raditi i kako namjeravate voditi ovu Općinu. Nažalost, već se u startu pokazali svoje želje, interese i sposobnosti i svaki dan vašeg obnašanja vlasti u općini Vrsi vodi u propast. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju pozivam Vas da organizirate radijsku emisiju na koju ću rado doći na sučeljavanje, a javnost će tad prosuditi tko je radio za opći interes, a tko za sebe i uski krug oko sebe.

Laži i blaćenja koja ste provodili u predizbornoj kampanji, a nastavili dolaskom na vlast da bi ljudima zamazali oči da ne vide vaše razulareno ponašanje, nesposobnost, uhljebljivanje prijatelja i lažna obećanja neće Vam dva put proći na isti način", stoji u statusu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo