Pale su temperature / Stigla je promjena vremena! U Zagrebu padala tuča, u gorju snijeg - Evo do kad će potrajati!

Led je zabilježen kod Studentskog doma Stjepan Radić i na zagrebačkoj Sigečici

5.4.2019.
15:30
VOYO logo

Imate fotografije nevremena? Šaljite nam na mail: vijesti.hr@rtl.hr

Čitavu Hrvatsku u petak je smočila kiša. Baš kako je najavila naša meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar, promjena vremena stigla je u noći s četvrtka na petak. Kiša praćena grmljavinom pratila je središnju Hrvatsku čitavo jutro, a tijekom podneva Zagrepčane je zatekla i tuča. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stigla je promjena vremena! U Zagrebu padala tuča, u gorju snijeg

Image

Stigla je promjena vremena! U Zagrebu padala tuča, u gorju snijeg

Led je zabilježen kod Studentskog doma Stjepan Radić, javljaju nam čitatelji, a padao je i na zagrebačkoj Sigečici. Čitateljica, koja nam je poslala fotografije leda sa Sigečice, kaže kako je tuča počela padati oko 14 sati, padala je nekoliko minuta te se ubrzo pretvorila u kišu. 

Meteorologinja napominje kako će kiša do kraja dana prestati padati u većini dijelova Hrvatske te kako za vikend nećemo sa sobom morati nositi kišobrane, no već od ponedjeljka su moguća nova kišna razdoblja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istramet je objavio kako na Učki pada snijeg:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Zamućena izvorišta Omble, Palate i Zavrelja

Olujno jugo stvaralo je velike valove u Dubrovniku, a obilna kiša uzrokovala je zamućenja izvorišta Omble i Palate preko dozvoljenih vrijednosti te se povišena mutnoća očekuje u vodovodnim mrežama navedenih izvorišta.

Takvu vodu prije uporabe treba pustiti da se istaloži i bistri dio prokuhati. Kontrola i dezinfekcija provode se redovito, a o svim promjenama Vodovod će pravodobno obavijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknadno je stigla i obavijest kako je došlo do zamućenja i izvorišta Zavrelje preko dozvoljenih vrijednosti te se povišena mutnoća očekuje i u vodovodnoj mreži.

Imate fotografije nevremena? Šaljite nam na mail: vijesti.hr@rtl.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo