'BUDI FACA PA SAD SKIDAJ PLOČE!' / Culej ostao bez imuniteta, HDZ-ovci se međusobno posvađali, Plenković dojurio u Sabor

Image

Stevo Culej od svojih je kolega tražio da mu jednoglasnu skinu imunitet kako bi 'na sudu dokazao svoju nevinost'.

25.11.2016.
14:39
VOYO logo

Saborski zastupnici danas su sa 77 glasova 'za' skinuli imunitet svom kolegi iz redova HDZ-a, Stevi Culeju. Zahtjev za skidanje imuniteta došao je od Općinskog suda u Vukovara koji će sada protiv Culeja moći voditi kazneni postupak zbog izazivanja nereda, odnosno zbog razbijanja ćiriličnih ploča u tom gradu, javlja Večernji list.

HDZ-ovac VRIJEĐAO ROMSKOG ZASTUPNIKA PA SVE POKUŠAO OBJASNITI: ‘Nisam ga nazvao srpskim ciganom…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HDZ-ovac VRIJEĐAO ROMSKOG ZASTUPNIKA PA SVE POKUŠAO OBJASNITI: 'Nisam ga nazvao srpskim ciganom...'

Image

HDZ-ovac VRIJEĐAO ROMSKOG ZASTUPNIKA PA SVE POKUŠAO OBJASNITI: 'Nisam ga nazvao srpskim ciganom...'

Prije samog glasovanja Culej je imao zahtjev prema svojim kolegama.'Ja vas još jednom molim da mi jednoglasno oduzmete imunitet da na sudu u svoje ime i svih optuženih dokažemo nevinost, da ne budemo iznad sustava, da bih ja ostao, da ne idem na sud, a moji prijatelji idu', rekao je Culej.

Rasprava o ustavnosti ćiriličnih ploča

Samom glasovanju prethodila je rasprava o postavljanju ćiriličnih ploča tijekom koje je Culej prozvao bivšu Milanovićevu vladu za, kako kaže, protuustavno postavljanje ploča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam neosnovano optužen u političkom progonu, u montiranom procesu kao u nekim bivšim vremenima. Time nas se obilježava kao neke koji huškaju, kako bi se na nama ostavila ljaga. To je specijalni oblik borbe koja se nastavlja protiv branitelja', rekao je Culej koji se zapitao kakav je to Vukovar koji progoni branitelje, ali ne i zločince koji i dalje žive među žrtvama.

'Budi faca pa ih sad skini'

Culej je tražio skidanje ploča, na što mu je SDP-ov Željko Jovanović pripomenuo kako Milanovićeva vlada nije napravila ništa protuustavno već da je postupala po odluci Gradskog vijeća Grada Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici SDP-a pitali su ga zašto ne prosvjeduje i dalje, budući da spomenute ploče i dalje stoje na određenim institucijama. Arsen Bauk poručio mu je 'neka bude faca i skine ih'.

'Ja sam facu dokazao na bojištima od Vukovara do Dubrovnika, za što sam dobio devet odlikovanja. A ploče ćemo skinuti kada se za to steknu adekvatni uvjeti' odgovorio je Culej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panika u HDZ-u

Upravo zbog glasovanja o imunitetu Stevi Culeju danas je došlo do razmirica među zastupnicima iz redova HDZ-a. Oni su, kaže SDP-ov Bojan Glavašević na svom Twitter profilu, tražili produljenje stranke s prvotnom namjerom da glasuju protiv skidanja imuniteta svom stranačkom kolegi. 'Međusobno šamaranje kolegica i kolega iz HDZ-a rezultiralo je zaključkom da će IPAK poštovati pravnu državu i skinuti imunitet Culeju', napisao je Glavašević i dodao kako je u jednom trenu u Sabor bio pozvan i predsjednik stranke Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da je Plenković zaista došao u Sabor doznaje se od Joška Klisovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furio Radin zamijetio je kako su na kraju glasovali zastupnici HDZ-a i zaključio kako bi, da se oporba suzdržala od glasovanja, prvi put pao prijedlog skidanja imuniteta u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo