Stepinčevo u Zagrebu /

Hrvatska danas obilježava blagdan blaženog Alojzija Stepinca: 'U ovom zajedništvu ispred Stepinčeve katedrale snažno osjećamo njegovu utjehu'

Image
Foto: RTL

Pred zagrebačkom katedralom oštećenom u potresu misno slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

10.2.2021.
19:28
RTL
VOYO logo

U Hrvatskoj se obilježava blagdan blaženog Alojzija Stepinca, takozvano Stepinčevo.

Svečano je bilo u Stepinčevu rodnom Krašiću, mjestu u kojem je bio u kućnom pritvoru, gdje je i preminuo na današnji dan 1960. godine. U rodnoj Župi Presvetoga Trojstva misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred zagrebačkom katedralom oštećenom u potresu misno slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić. U homiliji je poručio kako je osjećaj vjernika u pogledu svetosti kardinala Stepinca, od samoga njegova preminuća, bio snažan i nikada nije oslabio te da se taj osjećaj vjernika osjeća i večeras.

"U ovom zajedništvu ispred Stepinčeve katedrale sada snažno osjećamo njegovu utjehu, a njegova prisutnost i svježina svjedočenja Krista. Siguran je orijentir u ovim vremenima posebnog iskušenja", rekao je Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred zagrebačkom katedralom bilo je dosta ljudi, ali većina njih je nosila maske. Ivana Franić saznala je koje su još poruke poslane. 

Kardinal Bozanić okupljenim vjernicima rekao je kako je kardinal blaženi Alojzije Stepinac trpio i nosio utjehu. 


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo