STATIČAR U PETRINJI OTKRIO: / 'Oštećeno je između 700 i 1000 kuća, nadamo se velikom odazivu inženjera koji bi pomogli'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Toplo se nadam velikom odazivu inženjera kako bi obavili što više brzih pregleda', rekao je statičar Josip Atalić

29.12.2020.
7:13
Screenshot: RTL
VOYO logo

Jutros je središnji dio Hrvatske ponovno pogodio snažan potres, jačine 5.0 po Richteru najjače se osjetio u Petrinji i Sisku, ali drmalo je i u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci...

Tip oštećenja u Petrinji, Glini, Sisku i okolici sličan je kao nakon zagrebačkog potresa. Oštećeni su dimnjaci, krovišta, zabati, no razina je niža od one u Zagrebu, kazao je za RTL statičar Josip Atalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potresu u sisačkoj županiji oštećeno je na stotine zgrada i kuća.

Oštećeno između 700 i 1000 kuća

"Točan podatak još nemamo i koliko su velika oštećenja, ali prema procjenama između 700 i 1000, a najveća oštećenja su na krovištima i dimnjacima, slično kao i u Zagrebu", rekao je Atalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je bila izvidnica u Petrinji i mi smo uspostavili sustav, sutra primamo sve volontere da dođu i pomognu građanima u duplim neprilikama. Danas smo pregledali zgrade, skupili iskustva, primijenili blagu kalibraciju tog sustava kojeg koristili u Zagrebu, a naljepnice kao i u Zagrebu ostaju iste", dodao je.

Slična oštećenja kao u Zagrebu

Kaže kako je tip oštećenja sličan - dimnjaci, krovišta, zabati. Atalić kaže kako je razina oštećenja niža od one u Zagrebu te će se ovaj grad prije oporaviti, tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toplo se nadam velikom odazivu inženjera kako bi obavili što više brzih pregleda, to naravno zahtjeva žrtvu, ali u suradnji s MUP-om dogovorili da se refundiraju troškovi, ali ne sumnjam u njih da će se odazvati, već su pokazali i bili na pomoći građanima", zaključio je Atalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo