izbori za eu parlament / Startati pametno - neće zajedno: Razišle se Puljak i Orešković, Kolakušić optužen za nerad

Predsjednica Starta o Pametnom nije željela reći niti jednu ružnu riječ

5.3.2019.
22:53
VOYO logo

Startati pametno, neće zajedno. Ispada tako jer pregovori o zajedničkom nastupu stranaka Start i Pametno na europskim izborima propali su nakon prvog sastanka stranačkih liderica.

"Razgovarali su jedino o mjestima i nekakvom obliku i formi izlaska na te izbore, a ne nikako o tome što se želi postići na tim izborima. To nas je iznenadilo i na taj ultimatum nismo htjeli pristati", kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sadržaje tih razgovora nikada nisam iznosila u javnost pa neću niti sad, nema potrebe da iznosim svoju stranu priče. Bračnom paru Puljak želim puno uspjeha u njihovoj daljnjoj političkoj borbi, izuzetno ih cijenim, mislim da su dobri, vrijedni i kvalitetni ljudi", kaže Dalija Orešković, predsjednica Starta.

Orešković kaže da neki očito imaju problema s razumijevanjem njezinih stavova, Puljak da ju je šokirao njezin ultimativni pristup. A ponuda koju je Pametno stavila na stol za mnoge bi bila vrlo primamljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Jednu listu koju bi vodila gospođa Orešković, svakako ako bi osvojili mandat, ili gospođa Orešković ili predstavnik liste stranke Start bi išao u parlament. To je ono što pokazuje istraživanje koje smo sami napravili, to od nas očekuju i naši birači", kaže Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Starta o Pametnom nije željela reći niti jednu ružnu riječ.  

"Nije stvar razgovora, stvar je u tome da se borim dosljedno za onu političku ideju koja je i bila motiv mog ulaska u politiku. Djelomično, te iste ideje podržava i politička stranka Pametno, a što budućnost donosi meni i njima, to ćemo tek vidjeti", kaže Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima im račune želi pomrsiti jedan sudac - Mislav Kolakušić, u posljednje vrijeme jedan od glasnijih boraca za bolje pravosuđe najavio je izlazak na izbore za Europski parlament.  A njegov šef, predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu, potvrdio nam je kako sudac Kolakušić malo što radi osim što gomila spise predmeta.

"U ovom trenutku sudac Mislav Kolakušić zadužen je sa 291 predmetom u rješavanju. Niti u jednom od 291 predmeta prema službenim evidencijama eSpisa nije održano ročište. Ističem da uočeni način nepoduzimanja zakonom propisanih radnji nije uočen niti u jednom drugom sudskom vijeću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tim uspjesima u svome radu, odnosno neradu u ovoj instituciji htjeli smo pitati suca Kolakušića, no cijeloga dana nije nam se javljao ni na pozive ni na poruke. Tko zna, možda je konačno počeo raditi na nekom od tih predmeta.

I tako, dok je glavna stranka na lijevom spektru već duže vremena u rasulu, a ni novim opcijama ne ide najbolje, zna se tko se zbog svega toga smije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo