APEL GRAĐANIMA / Stanje zaliha svih krvnih grupa je kritično, Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu poziva na darivanje

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zavod bi uskoro mogao ostati bez krvnih zaliha jer, sudeći prema animaciji koju su objavili na svojim službenim stranicama, gotovo sve krvne grupe nalaze se ispod granice

14.12.2021.
11:15
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu prikuplja preko 50 posto krvi u Hrvatskoj te krvlju i krvnim pripravcima opskrbljuje preko 30 zdravstvenih ustanova.

No, nastavi li se trenutna situacija, Zavod bi uskoro mogao ostati bez krvnih zaliha jer, sudeći prema animaciji koju su objavili na svojim službenim stranicama, a prema kojoj se mogu vidjeti zalihe krvi po grupama, gotovo sve krvne grupe nalaze se ispod granice "premalih zaliha".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

Trenutne zalihe krvi

"Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe ispod oznake premale zalihe, molimo Vas da se odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu darivanja koji je objavljen na našoj web stranici ili kod nas u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, 10 000 Zagreb.

Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe iznad oznake prevelike zalihe, molimo Vas privremeno odgodite darivanje dok se zalihe Vaše krvne grupe ne smanje", napisali su iz HZTM-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krv je moguće darivati svakodnevno na organiziranim akcijama darivanja krvi ili u transfuzijskoj ustanovi. 

U Zagrebu darivatelji krvi mogu dati krv svakog dana u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj 3, od ponedjeljka do petka od 7:30 - 19:00, a subotom od 7:30 - 15:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedni raspored darivanja krvi možete provjeriti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo