STANARI ZGRADE IZ SPLITA BIJESNI NA GRADSKU TVRTKU: / 'Ucjenjuju nas mrakom ispred vrtića, imali smo već dva slučaja pedofilije'

Image
Foto: Pixsell

Stanarima je prekipjelo kada je došlo do gašenja zajedničke vanjske rasvjete sredinom prosinca, ali i zbog povećanja cijene usluge održavanja sa 600 kuna mjesečno na 3200 kuna

9.1.2019.
21:20
Pixsell
VOYO logo

Stanari jedne od zgrade kompleksa POS-ovih zgrada na Brodarici u Terzićevoj 17 nezadovoljno su radom 'Stano-uprave', koja nešto više od godinu dana upravlja njihovim objektom, pa su već angažirali odvjetnike i pripremaju dokumente za prijavu Državnom odvjetništvu, piše Slobodna Dalmacija.

Drastično povećanje cijena

Stanarima je prekipjelo kada je došlo do gašenja zajedničke vanjske rasvjete sredinom prosinca, ali i zbog povećanja cijene usluge održavanja sa 600 kuna mjesečno na 3200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljuti smo zbog više razloga, a budući da se osjećamo i bespomoćno, namjeravamo pravdu istjerati do kraja", kaže Siniša Jonjić koji ističe kako je još uvijek ovlašteni predstavnik suvlasnika Terzićeve 17, ali i cijelog Stambeno-poslovnog objekta Brodarica (SPO).

Image
BESRAMNI OPORTUNIZAM: /

Dobili POS-ove stanove, a sad na njima masno zarađuju. Jedan je pročelnik posebno bahat

Image
BESRAMNI OPORTUNIZAM: /

Dobili POS-ove stanove, a sad na njima masno zarađuju. Jedan je pročelnik posebno bahat

Podignuli 50 tisuća kuna i zatvorili račun

"Stano-uprava" je postala prinudni upravitelj SPO-a Brodarica protivno volji stanara – suvlasnika zgrada, pa su bez našeg znanja i ovlaštenja podignuli novac sa zajedničkog računa na kojem je bilo oko 50 tisuća kuna, a zatim su ga zatvorili. Tražili smo da nam pisanim putem objasne svoje ovlasti, kao i to gdje su nestala sredstva koja su se godinama uplaćivala za održavanje zajedničke imovine", napomenuo je ovlašteni predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kap je prelila čašu kada nam je sredinom prosinca ugašena rasvjeta ispred svih ulaza, čak i ispred vrtića u kojem u dvije smjene boravi više od 150 djece. Roditelji su s pravom poludjeli, pogotovo zato jer smo već imali dva slučaja pedofilskog ponašanja u liftu, a stariji maloljetnici tražili su i naplatu od deset kuna za prolaz. I povrh svega, troškovi su nam znatno povećani, na 3200 kuna mjesečno!", ističe Jonjić i dodaje kako je struja vraćena do Božića, ali kako stanari smatraju da se šteta namjerno radi kako bi se naplatila dodatna usluga.

Ignoriraju 520 potpisa suvlasnika

"Samo se pitam je li ih sram stanarima onemogućiti transparentno vođenje imovine koju su kupili kreditom na 30 godina", pita se ovlašteni predstavnik te tvrdi kako odgovornost snosi i Grad koji podupire "Stano-upravu". Naime, prema njemu dostupnim dokumentima, punomoć toj tvrtki dali su 6. prosinca 2017. iako su oni s naplatom i radom počeli već od 1. prosinca te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražio sam da nam pokažu dokumente prema kojima su postali upravitelji i pokazana nam je samo srednja strana ugovora, na kojoj se definiraju naše obveze, ostalo nismo mogli vidjeti", kaže Jonjić i dodaje kako "Stano-uprava" uporno ignorira više od 520 potpisa suvlasnika i ne odgovara na njihove upite.

Oprost dugova

Na upit Slobodne Dalmacije, prozvana gradska tvrtka je odgovorila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastanak ovlaštenih predstavnika suvlasnika Terzićeve ulice dogovoren je za četvrtak, 10. siječnja. Na navedenom sastanku istaknut će se problem s kojima se susreću suvlasnici nekretnina, ali samo za garažni dio objekta. Nakon toga ćemo vas izvijestiti o svim donesenim zaključcima i odlukama sa sastanka", navodi se u dopisu "Stano-uprave" te ističu kako su oni upravitelji samo ulaza zgrade u Terzićevoj 17 i garažnog dijela.

Naime, Grad i 27 stanara uvjetovali su kao razlog potpisivanja suglasnosti za odabir "Stano-uprave" kao novog, a zapravo prinudnog upravitelja oprost dugova za pričuvu u garaži od više stotina tisuća kuna suvlasničkoj tvrtki "Plavi safir" (hotel "Atrium"). Međutim, stanari još uvijek traže da im se pismenim putem odgovori je li im to oprošteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo