SKUPA PROMIJENA / Stanari Trga maršala Tita negoduju: 'Ako će Bandić mijenjati ime trga, neka nam plati nove dokumente'

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Stanari ne žele promijenu imena trga zbog troškova vađenja novih dokumenata koji koštaju otprilike šestotinjak kuna

28.6.2017.
15:02
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Muzeji, sindikati, odvjetnički uredi, akademije, fakultet, kazalište, a na broju 1 te 3 i desetak stanara, koji, kažu, za promjenu imena Trga maršala Tita “baš i nisu”, piše Večernji list. Stanari promijenu ne žele, kako su i sami objasnili, zbog promijene adresa koje će ih koštati. Nova osobna iskaznica, putovnica i vozačka dozvola troškovi su koji otprilike koštaju šestotinjak kuna, što stanarima trga nije mala cifra.

"Vozačku i putovnicu nemam, ali ni novac za novu osobnu. Stotinjak kuna nekome nije puno, ali kad imate mirovinu od 1400, onda svakako jest", izjavila je jučer Stošija Šikić, koja živi na Trgu maršala Tita 3, iza zgrade Pravnog fakulteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kućici pokraj fakultetskog parkirališta 98-godišnja umirovljenica živi sedamdeset godina, samo godinu kraće nego što se njen trg zove imenom maršala. Ona protiv imena nema ništa, no priznaje da joj se i ono koje je predložio gradonačelnik Milan Bandić isto “puno sviđa”.

"Trg Republike Hrvatske jako je lijepo ime i naša zemlja to svakako zaslužuje. Ali, ako je već gradonačelnik odlučio da ime bude novo, onda nek nam on sad plati i nove dokumente", rekla je jedna umirovljenica koja je dodala kako se nada da će joj sva pošta dolaziti normalno nakon što se promijeni ime trga. No, oko toga neće biti problema, objasnio je poštar koji je nosio omotnice okolnim kafićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znat ćemo koji je trg u pitanju čak i ako pošta ne bude adresirana na Trg Republike Hrvatske, već na staro, odnosno još uvijek aktualno njegovo ime. Ono što će možda biti malo komplicirano za fakultet, akademije, odvjetnike i liječnike koji se ovdje nalaze jest promjena adrese na internetskim stranicama, javljanje nove klijentima, kafići će, budući da i na njima stoji adresa, morati tiskati nove cjenike", ukratko je objasnio poštar Večernjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo