SRCE NJIHOVE KATARINE KUCA I DALJE: / Hrabra gesta roditelja tragično preminule djevojke spasila je tuđi život

Image
Foto: MORH/Facebook

Roditelji studentice koja je preminula nakon stravične nesreće nedaleko od Zadra, odlučili su se za plemenitu gestu te time spasili život.

1.8.2018.
20:56
MORH/Facebook
VOYO logo

Katarina Ražov preminula je kada je 75-godišnji vozač iz neutvrđenih razloga svojim vozilom prešao u suprotnu prometnu traku te udario u vozilo kojim je upravljala 22-godišnja djevojka. Iako su se liječnici dva dana borili za život mlade djevojke ona je, nažalost, preminula.

Image

Shrvani Katarinini roditelji odlučili su spasiti život te su liječnicima dopustili doniranje srca njihove kćeri koje je prevezeno iz Zemunika u Kliničku bolnicu Dubrava. "Odlučili smo donirati zdrave organe naše pokojne kćeri da spasimo drugu djecu", rekao je otac Božo Ražov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Kao da prevozite jedan novi život'

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je u srijedu, 1. kolovoza 2018., helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju od vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Image
TEŠKA NESREĆA KOD ZADRA: /

U sudaru dva vozila jedna osoba poginula, dvoje ozlijeđeno

Image
TEŠKA NESREĆA KOD ZADRA: /

U sudaru dva vozila jedna osoba poginula, dvoje ozlijeđeno

Akcija je počela u ranim jutarnjim satima kada je letačka posada poletjela s letjelišta Pleso do helidroma KB Dubrava, gdje se ukrcao liječnički tim, te su nastavili let prema Zemuniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević kazala je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar, gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

Image

"Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život te je cijela naša posada ispunjena zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života“, poručila je bojnica Radošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz bojnicu Radošević, u letačkoj posadi bili su kopilot natporučnik Stjepan Previšić i tehničar letač satnik Stipe Kršinić, a transplantacijski tim KB Dubrava za transplantaciju srca predvodio je prim.dr.sc. Robert Blažeković.

Zahtjev za angažiranje letačke posade HRZ-a uputilo je Ministarstvo zdravstva RH preko Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo