Srbinu prijetili i izbušili gume u rodnom Imotskom

Srbinu Mirku Odaviću, prilikom posjeta rodnom Imotskom prošloga tjedna, nepoznati su počinitelji izbušili gume na automobilu i skinuli zadnju tablicu s beogradskom registarskom oznakom.

12.12.2010.
19:45
VOYO logo

U vrijeme kada se to dogodilo automobil Mirka Odavića je bio parkiran u dvorištu obiteljske kuće njegove punice.

"Otišli smo u Imotski kako bismo pomogli bolesnoj punici, koja je izašla iz bolnice. Dva dana poslije našeg dolaska izbušili su nam tri gume i skinuli zadnju tablicu sa beogradskom registracijom. U cijeloj kući je izbila uzbuna. Fotografirao sam auto i prijavio policiji. Međutim, u policiji nitko nije htio stvar nazvati pravim imenom nego su nas uvjeravali 'da to nije ništa' i da su to 'napravili mangupi'. Da smo mogli popraviti auto istog bi se trenutka vratili u Srbiju", ispričao je Odavić, inače specijalist stomatologije, za PressOnline dodajući kako su se bojali i gorega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu je dodaje izvijestio i ambasadu Srbije i Helsinški odbor za ljudska prava u Zagrebu. Pa iako je policija, kaže, pokušala incident predstaviti kao beznačajan, očigledno je da mu je auto oštećen jer je Srbin.

"Gume su bile tako stručno izbušene šilom i bilo je više od dvadeset rupa da se nisu mogle zakrpiti", argumentira. Govoreći za PressOnline dodaje kako je meta incidenta zajedno sa suprugom bio i prije dvije godine i to također zbog BG tablica, kada su ih vrijeđali vulgarnim riječima na nacionalnoj osnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odavić je inače vojni umirovljenik i do 1991. godine radio je u Vojnoj bolnici u Splitu kao stomatolog, a kada je počeo rat preselio se sa obitelji u Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo