diplomatski skandal / Srbijansko ministarstvo se oglasilo o 'pravoj istini o sastanku na kojem je veleposlanica odbila notu'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Odluku hrvatske strane smatraju "u suprotnosti s osnovnim načelima moderne Europe"

10.9.2019.
10:29
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je u ponedjeljak da je srbijansku veleposlanicu u Zagrebu pozvalo na sastanak i izrazilo provjed zbog pokušaja nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika srbijanske vojske u subotu u Hrvatsku, no veleposlanica je odbila primiti prosvjednu notu.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su se pak oglasili iz srbijanskog Ministarstva vanjskih poslova, s potpuno suprotnim informacijama - tvrde da je sastanak zakazan na inicijativu beograda te da su Hrvati odbili primiti notu Srbije i pokušali uručiti svoju.

"Predstavnici hrvatskog ministarstva odbili su primiti notu Srbije, želeći uručiti svoju, koju je veleposlanica Srbije odbila primiti. Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije smatra da postupak Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske da zabrani ulazak i boravak delegaciji Ministarstva obrane i Vojske Srbije, a kojem je prethodio pretres stvari članova delegacije najblaže rečeno, nije osnovan. Delegacija Ministarstva obrane i Vojske Srbije bila je najavljena nadležnim organima Hrvatske, navodi se u noti", priopćilo je ministarstvo na kojem je čelu Ivica Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku hrvatske strane smatraju "u suprotnosti s osnovnim načelima moderne Europe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo