prva reakcija nakon preuzimanja / Srbijanski tajkun: 'Upozoravali su nas na sinkronizirano djelovanje tvrtke Pivac i Kraša'

Poručuju da su spremni biti aktivan manjinski dioničar u Krašu, usmjeren na dobrobit kompanije i radnika

23.11.2019.
16:39
VOYO logo

Mesna industrija Braća Pivac od Kraš-ESOP-a kupila je Kraševe dionice, a nakon potpisa ugovora Pivac posjeduje kontrolni paket u Krašu d.d, objavili su iz Braće Pivac. 

Mesna industrija Braća Pivac d.o.o. kao Stjecatelj i Kraš-ESOP d.o.o. kao Prenositelj sklopili su u subotu 23. studenog Ugovor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje predstavljaju 18,44636 posto temeljnog kapitala Kraša. Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238.070.989,20 kuna za sve dionice, što odgovara ponderiranom prosjeku svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo se oglasila kompanija Nebojše Šaranovića.

'Od početka su nas upozoravali na sinkronizirano djelovanje Mesne industrije Pivac i Kraš Esopa, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve špekulacije. To sinkronizirano djelovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što smo više puta rekli, spremni smo biti aktivan manjinski dioničar u Krašu, čije će djelovanje biti usmjereno na dobrobit kompanije i radnika', ističu iz Šaranovićeve kompanije Kappa Star Limited.

Osim Ugovora o prodaji i prijenosu dionica, sklopljen je i Sporazum o socijalnom partnerstvu između Mesne industrije Braća Pivac, Kraš-ESOP-a i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV). Na taj su način definirane dodatne obveze Mesne industrije Braća Pivac kojima se potvrđuje njihov plan daljnjih ulaganja u razvoj Kraša, nastavka poštivanja i zaštite razine prava zaposlenih te zadržavanja proizvodnih pogona na postojećim lokacijama. Ugovor su potpisali Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac i Tanjica Liktar, direktorica Kraš-ESOP-a, dok im se na potpisivanju Sporazuma pridružio i Denis Paradi, predsjednik Sindikata PPDIV-a, stoji u priopćenju Braće Pivac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivac zahvalio radnicima Kraša: 'Nisu pogriješili'

Predsjednik uprave Mesne industrije Braća Pivac Ivica Pivac, izjavio je u subotu kako radnici Kraša nisu pogriješili kada su izabrali ponudu te tvrtke i prodali joj svoje dionice.

Danas je održana skupština ESOP-a na kojoj su radnici odlučili svoj dionički paket prodati Mesnoj industriji Braća Pivac i s tim paketom MI Braća Pivac postaje većinski vlasnik Kraša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalio bih radnicima koji su u Pivcima prepoznali strateškog partnera i mislim da nisu pogriješili“, rekao je Ivica Pivac i dodao kako će poštovati sva prava iz danas potpisanog ugovora i napraviti sve da Kraš postane još bolji.

''To možemo garantirati iz onoga što smo do sada radili - svaka tvrtka koju smo preuzeli postala je bolja nego prije našeg preuzimanja'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako misli da je to najbolja odluka koju je ESOP mogao donijeti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo