SRBIJA O ZATVORENOM TERETNOM PROMETU: / "Nije prvi put da Hrvatska ovo radi"

Image
Foto: PIXSELL, Željko Lukunić

Vlada u sjeni oporbene srbijanske Demokratske stranke (DS) zatražila je u ponedjeljak od vlade Srbije da "bez odlaganja" riješi problem potpune obustave teretnog prometa između Srbije i Hrvatske.

21.9.2015.
16:09
PIXSELL, Željko Lukunić
VOYO logo

Ministar za europske integracije vlade u sjeni DS Zoran Lutovac smatra da je, nakon što je Hrvatska u nedjelju navečer za promet kamiona zatvorila Bajakovo, kao jedini preostali prijelaz između Hrvatske i Srbije, srbijanska vlada obvezna odgovorno reagirati.

"Ovo nije dobra poruka"

Lutovac drži da bi vlada u Beogradu s Hrvatskom trebala "prestati komunicirati na razini dosjetki" i "odgovorno se posvetiti problemu potpune blokade jednog od najvažnijih prometnih koridora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanska vlada u sjeni formirana je početkom ožujka 2015. godine od članova i pristaša Demokratske stranke (DS), a na čelu joj je vojvođanski premijer i predsjednik DS Bojan Pajtić.

"Nije prvi put da Hrvatska političkom odlukom utječe na ekonomske odnose u regiji. To nije dobra poruka ni regiji ni Srbiji, ni javnosti u okviru EU", rekao je Željko Sertić, ministar gospodarstva, prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borimo se da se granice otvore"

"Mi se na različite načine borimo da otvorimo granicu i da firme imaju mogućnost za suradnju, bez obzira kakav politički problem ili problem neke druge vrste postoji", dodao je.

Hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u ponedjeljak rano popodne da je od nedjelje od 23,30 sati na graničnom prijelazu Bajakovo, do stabiliziranja stanja na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje, obustavljen promet za teretna vozila na ulazu u Republiku Hrvatsku, dok je na izlazu iz Hrvatske kolona dugačka oko 3 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo