Debakl na izboru /

'Sramotno i žalosno': burne reakcije na odustajanje Hrvatske od kandidature

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon što je Hrvatska odustala od kandidature za sjedište Europske agencije za lijekove tek nekoliko sati prije odluke, odmah su se pojavile i burne reakcije

20.11.2017.
11:54
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Među prvima, oglasila se europarlamentarka Biljana Borzan, koja je riječima "sramotno i žalosno" opisala potez Hrvatske.

Dodala je kako godinu i pol dana upozorava da se treba dobro pripremiti da bi imali šanse dobiti sjedište Europske agencije za lijekove, a kako će nam se ovaj debakl pamtiti i za ubuduće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je imenovana za predstavnicu Parlamenta, kaže kako se trudila komunicirati koliki je "jackpot" Europska agencija za lijekove.

No tvrdi da ju iz Vlade RH nitko nikada nije kontaktirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RH se povlaci iz utrke za Europsku agenciju za lijekove par sati prije glasanja jer druge drzave clanice nisu prepoznale svu velicanstvenost nase kandidature. Sramotno i zalosno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potez Hrvatske osvrnuo se i novinar Tomislav Krasnec koji kaže kako je razlog ovakve odluke ili ono što piše u priopćenju ili to što se čini da nema nijedne države članice koja bi nas podržala u današnjem glasovanju.

"Koje je to vrijedno iskustvo? Ne šalji Kujundžića (I'll speak Croatian) i Bandića (ja već 17 g) pred stranu publiku koju želiš osvojiti?", napisao je na svom Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u priopćenju je objavilo kako su takvu odluku donijeli nakon ocjene postupka koji prethodi donošenju odluke o premještaju ove agencije iz Ujedinjene Kraljevine. Smatraju da taj postupak ne osigurava vrednovanje svih kriterija na isti način te da je bio podložan sugestivnim ocjenama same Europske agencije za lijekove. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo