ZAGREPČANI PRIPAZITE! / Počeli radovi na Jadranskom mostu, pripremite se na gužve u idućim mjesecima

Prva faza radova trajat će šest mjeseci te će za to vrijeme biti otežano prometovanje mostom. Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer.

4.3.2024.
7:35
VOYO logo

U idućih pola godine Zagrepčani se moraju pripremiti na velike gužve i "krkljance" u prometu. U ponedjeljak su, naime, krenuli radovi na Jadranskom mostu. Iako je situacija u ranim jutarnjim satima bila mirna, naoružajte se strpljenjem i tolerancijom u tjednima koji dolaze.

Trenutna prometna situacija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.00 - Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer. U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9.20 - Kako doznajemo s terena, gužve se ipak nisu dogodile i sve je proteklo mirno.

7.40 - U subotu je na snagu stupila privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu te su od danas započeli radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja Jadranskog mosta u sklopu programa sanacije savskih mostova koja je prioritet ove Gradske uprave, kako bi cestovna infrastruktura bila sigurna, pouzdana i funkcionalna te omogućila optimalnu protočnost prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako nam javljaju čitatelji, u ponedjeljak rano ujutro, promet u oba smjera ipak teče neometano.

Image
Foto: RTL

"Od kada smo preuzeli upravljanje Gradom uložili smo preko 26 milijuna eura u obnovu mostova preko Save, od čega je 11 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, napomenuvši kako je do 2021. u obnovu savskih mostova uloženo tek 8 milijuna eura. Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grad Zagreb

"To je nužno kako bismo imali mostove otporne za moguće potrese. Novi Zagreb ne smije biti odsječen u slučaju razornog potresa", objasnio je gradonačelnik Tomašević.

Prva faza radova trajat će šest mjeseci te će za to vrijeme biti otežano prometovanje mostom. Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer. U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Također, prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo